www.diariocritico.com

Diumenge 19 de desembre

TV3 dedica la seva Marató d'aquest any a les lesions medul·lars i cerebrals adquirides

Entre l'1 de desembre i el 31 de gener es podran fer donatius a través de Servicaixa

martes 26 de octubre de 2010, 15:28h

TV3 celebrarà el 19 de desembre una nova edició de 'La Marató', el programa solidari que aquest any recaptarà diners per a la lluita contra les lesions medul·lars i cerebrals adquirides.

La Fundació La Marató organitzarà més de 3.000 conferències per sensibilitzar sobre aquestes malalties i posarà en marxa una àmplia campanya de difusió.

La imatge de la campanya és la d'una persona atrapada en un bloc de formigó amb l'objectiu de saber com se sent algú que pateix paràlisi en alguna part del seu cos. A més, a través del web de TV3 es posarà en funcionament un dispositiu de realitat augmentada que permet projectar un model 3D del cervell i de la medul·la espinal amb el qual l'usuari podrà interactuar.

'La Marató 2010' es celebrarà el diumenge 19 de desembre i estarà conduïda pel periodista Albert Om, presentador del programa El convidat. Els donatius es podran realitzar a través del telèfon 905 11 50 50 des de les 9 hores.

La cadena autonòmica disposarà de 2.500 voluntaris i de cinc seus telefòniques per atendre les trucades dels telespectadors. Durant aquesta jornada també s'organitzaran més de mil activitats en diferents municipis per recaptar fons.

Els donatius també es podran realitzar entre l'1 de desembre i el 31 de gener de 2011 a través de Servicaixa. Prèviament a la realització del programa, la Fundació La Marató realitzarà 3.000 conferències divulgatives adreçades a joves perquè coneguin les lesions medul·lars i cerebrals adquirides.

Des de 1992, 'La Marató' ha recaptat 89 milions d'euros que ha destinat al finançament de 535 projectes de recerca en diferents malalties que no tenen curació.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios