www.diariocritico.com

Treu importància al recurs presentat en contra seva

El president electe del TSJC, Miguel Ángel Gimeno, proposa acostar la justícia a la ciutadania

El magistrat recorda que la decisió de suspendre articles referits al català del Reglament de l'Ajuntament és provisional

viernes 29 de octubre de 2010, 15:50h

El president electe del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Miguel Ángel Gimeno -triat aquest dijous pel Consell General del Poder Judicial (CGPJ)-, ha destacat la seva aposta per acostar la Justícia a la societat civil catalana. "En general els ciutadans ens veuen com una cosa aliena, no com una cosa integrada a la societat. Hi ha molta feina a fer", ha subratllat Gimeno.

Gimeno ha destacat que els ciutadans han de tenir dret a "una bona Administració de Justícia" que inclou nombrosos aspectes com resolucions "en un temps raonable" o altres funcions importants "com la llengua". "El ciutadà ha de percebre que estem al seu servei" ha apuntat.

Assegura que espera que es noti un canvi respecte a la seva antecessora, l'encara presidenta del TSJC, Maria Eugènia Alegret i ha tret importància al recurs presentat per l'Associació de Professionals Magistratura -partidaris d'Alegret- contra la seva elecció. Gimeno ha subratllat que no és la primera vegada que passa i que "qui decideix decideix" i ha destacat el "bon treball" que ha realitzat l'encara presidenta.

Sobre la decisió del TSJC de suspendre provisionalment diversos articles del Reglament d'Ús de la Llengua Catalana de l'Ajuntament de Barcelona, que anteposa l'ús del català al consistori, ha recordat que es tracta d'una decisió provisional i que el seu treball com a president és "defensar i respectar la independència del tribunal perquè dicti sentència". Ha destacat que "la insubmissió no és la fórmula adequada i més si ve d'un polític que participa en el sistema".

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios