www.diariocritico.com

Per la caiguda de preus, d'un 8 per cent

Els lloguers logístics es recuperen a Barcelona però l'efecte provoca la caiguda en la resta de Catalunya

La superfície disponible en l'entorn de la capital s'ha reduït a la meitat en un any

jueves 02 de diciembre de 2010, 16:19h

La caiguda de preus dels lloguers logístics ha permès recuperar alts nivells d'ocupació en l'entorn de Barcelona en detriment de la resta de Catalunya, ja que les empreses instal·lades més lluny s'han acostat a la capital catalana, segons la consultora Aguirre Newman.

En el seu informe anual sobre el mercat industrial i logístic a Madrid i Barcelona, Aguirre Newman detecta una caiguda interanual dels preus del lloguer de naus logístiques del 8 per cent a Barcelona.

Alhora, ha augmentat la demanda a la primera corona (al voltant de la capital), enfront d'una major desocupació en la segona corona i la resta de Catalunya (Alt Penedès, Vallès nord, Girona, Lleida i Tarragona), ha explicat a Europa Press el director del departament d'Industrial i Logística, Xavier Novell.

Així, la superfície disponible en l'entorn de Barcelona s'ha reduït a la meitat en un any, des de més de 100.000 metres quadrats el 2009 a 50.000 a finals de 2010, mentre que han augmentat fins a 70.000 els metres quadrats disponibles a només 40 quilòmetres de Barcelona.

"La zona de l'entorn del Port i l'Aeroport de Barcelona està estabilitzant preus en mínims històrics i el 2011 ja no baixaran més", ha augurat Novell, que ha assenyalat que després de la caiguda d'operadors costat de la capital de Catalunya fa dos anys, ara han tornat, però a costa de "buidar" emplaçaments logístics com els de Vilafranca del Penedès o les zones més allunyades del Vallès.

Pel que fa al sector industrial, els lloguers a Barcelona han caigut un 14% en un any, i la demanda continua baixa.

2011 sense nous projectes

Davant la situació actual de manca de nous demandants, ja que la contractació correspon a trasllats d'operadors ja ubicats a Catalunya, no es preveuen nous projectes industrials o logístics per a 2011, a excepció d'alguns encàrrecs 'claus en mà'.

Seguirà l'escassetat d'operacions de compravenda per part d'empreses, però s'està recuperant el mercat d'inversió en el sector logístic, per valor de 110 milions d'euros ens gener i octubre, respecte dels 99 milions de tot 2009. No obstant això, aquestes xifres encara queden molt lluny dels més de 400 milions assolits en 2007 i 2008.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios