www.diariocritico.com

L’artista investiga de manera literal el símbol bíblic del gall

La Fundació Joan Miró felicita el Nadal als visitants amb la instal·lació d’un galliner, obra d’Antoni Llena

La Fundació Joan Miró felicita el Nadal als visitants amb la instal·lació d’un galliner, obra d’Antoni Llena

En altres ocasions ho han fet Perejaume, Ignasi Aballí i Tere Recarens

jueves 02 de diciembre de 2010, 16:19h

Un galliner instal.lat a la Fundació Joan Miró, obra de l'artista Antoni Llena, servirà aquest any per felicitar el Nadal al museu, en la línia d'una iniciativa iniciada el 2007 que pretén felicitar les festes als visitants d'una manera especial.

L'obra de Llena, que es podrà visitar fins al proper 9 de gener, explora amb la paradoxa que l'art de tots els temps ha intentat il·lustrar, mitjançant una creació "fràgil i contundent "al mateix temps.

Amb “Abans que no canti el gall”, l’artista investiga de manera literal el símbol bíblic del gall. Per a Llena, el Nadal comença amb la precarietat representada amb el naixement de Jesús en un estable i acaba amb una mort que, en part, anuncia un gall.

Per aquest motiu, segons Llena la negació de Crist abans que el gall canti tres vegades representa una doble traïció, per una banda, la del missatge cristià i per l’altra, la del missatge del Nadal. Per reivindicar-ho, introdueix a més una ironia en la seva obra: la reducció del drama a la quotidianitat indiferent d'uns simples animals de granja.

Des de l’any 2007 i amb motiu de les festes nadalenques, la Fundació Miró ha demanat a diversos artistes que interpretin el Nadal de forma personal en una obra pensada per a l'ocasió.

En la primera edició, l'artista Perejaume va proposar “Betlem”, una instal·lació monumental confeccionada en suro quecreuava els dos patis de la Fundació per sobre de les terrasses com un pont. El 2008 l’escollit va ser Ignasi Aballí, amb “52 paraules” i l’any passat Tere Recarens, amb “Myrrh”.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios