www.diariocritico.com

Pràctica comercial de pressió

Els venedors de vehicles critiquen la imposició de les marques que els obliga a matricular unitats

Ganvam alerta que la mesura ha provocat un "sobreestoc" de quilòmetre 0

martes 04 de enero de 2011, 19:21h

El Gremi de Venedors de Vehicles a Motor (Ganvam) ha alertat que gener comença amb un "sobreestoc" de quilòmetre 0 en els concessionaris a causa de les automatriculacions per complir amb els objectius comercials de les marques.

En un comunicat, el gremi ha assenyalat que l'augment de vendes del 4,69% a Catalunya el 2010 es deu a l'impuls del primer semestre pel pla 2000E, a la renovació de flotes de lloguer i a la automatriculació.

Així, el 2010 el sector de lloguer de cotxes va renovar flotes, cosa que no va fer el 2009, per la qual cosa les vendes en aquest segment van créixer un 88%. No obstant això, la venda a particulars, que és el segment que genera un negoci més sostingut, va tancar l'any amb una caiguda del 11%.

Respecte a les automatriculacions en els concessionaris davant la "pressió" de les marques, l'entitat ha augurat unes dades negatius per gener, atès que s'hauran de vendre l'excés de vehicles matriculats a finals de 2010 abans de registrar nous.

Els concessionaris han considerat que "no es pot continuar pressionant al sector amb aquest tipus de pràctiques comercials" perquè perjudiquen als venedors al obligar-los a matricular un nombre determinat de vehicles.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios