www.diariocritico.com

Els socialistes, en posició de fora de joc

Hereu desemmascara el veritable objectiu de les primàries admetent que és promocionar al PSC

Hereu desemmascara el veritable objectiu de les primàries admetent que és promocionar al PSC

L'Alcalde augura que seran un revulsiu de cara al vot socialista

viernes 11 de febrero de 2011, 00:56h

'Aventura', 'insinua', 'deixa caure', 'es pot desprendre'... Són expressions que solen servir com argúcies per explicar evidències d'una manera prudent. Pel perill que corre qui les reflecteix d'agafar-se els dits i, en darrera instància, ser contradit. És a dir, són maneres de cobrir-se les esquenes. Però que no són necessàries en aquesta ocasió. Jordi Hereu ho deixa ben clar: les primàries per a designar el candidat/a del PSC a l'Alcaldia de Barcelona només estan essent un truc per potenciar i promocionar l'opció dels socialistes catalans a la capital de Catalunya, tingui la cara que tingui, la d'ell o la de Montserrat Tura; a seguir al capdavant de la ciutat després de 32 anys de dur-ne el timó. Des que hi ha democràcia municipal, vaja. Només li falta admetre que, a més, es fa fora d'hores, compte!. Perquè s'ha impulsat abans d'iniciar-se reglamentàriament la campanya electoral: si aquesta fos un partit de futbol, l'àrbitre hauria de senyalar fora de joc a la formació.

Ras i curt, l'Alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha augurat avui que les primàries que l'enfronten amb l'ex consellera Montserrat Tura seran un "revulsiu" per mobilitzar el vot socialista de cara a les eleccions municipals.

En declaracions als periodistes davant de participar en un acte al barri barceloní de Sants davant més de 150 persones, ha destacat que amb aquest procés aspira a generar interès i motivació davant d'una moment de "certa desmobilització general, i no només del PSC" .

"Després d'aquestes primàries, la gent que s'hagi mobilitzat ja no es podrà desmobilitzar", ha assegurat l'alcalde, que ha previst que generaran un efecte dinamitzador que revertirà positivament en les possibilitats dels socialistes en els comicis de maig.

Hereu ha centrat part de les seves propostes sobre mobilitat, reivindicant una caiguda del transport privat a l'interior de la ciutat, i reclamant que l'augment de l'ús del transport públic passa per "potenciar molt la qualitat i la quantitat de Rodalies".

Després que s'hagi revelat que la Fiscalia està estudiant la contaminació de Madrid i Barcelona perquè sobrepassen els límits que fixa la Unió Europea, ha recordat que Rodalies també és un factor clau per millorar "la qualitat ambiental".

Cara a cara

Preguntat pel cara a cara que la enfrontarà Tura aquest divendres, l'alcalde ha considerat que serà útil tant per als militants i simpatitzants socialistes que hauran de triar el seu candidat, com per a tota la ciutadania.

Després d'unes declaracions de l'ex consellera en què lamentava falta de neutralitat en el procés, l'Alcalde ha recalcat que el debat serà "interessant" si es centra en les propostes de Barcelona, i es fonamenta en contrastar els projectes dels dos aspirants. Que, al cap i a la fi, tot i que això ell no ho diu, només sumaran un, el del PSC. Proclamat fora d'hores, en fora de joc, en definitiva.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios