www.diariocritico.com

Un cop haurà remès l'anticicló

Dilluns l'Autovia de Castelldefels ja tindrà la limitació de velocitat del 100 quilòmetres per hora i serà de 120 a l'Autopista del Garraf

La matinada de dilluns a dimarts es substituiran els senyals de 80 a la C-32 nord, al Maresme

viernes 11 de febrero de 2011, 20:24h

L'Autovia de Castelldefels, la C-31, i l'Autopista del Garraf, la C-32, que des de 2009 funcionen amb el sistema de velocitat variable, passaran a estar limitades a 100 i 120 quilòmetres per hores aquest dilluns, després que remeti l'anticicló que va obligar a suspendre el canvi la setmana passada, segons ha confirmat a Europa Press la Conselleria d'Interior.

Tot i que la previsió era que els 120 estarien a punt el dilluns passat, la situació anticiclònica va obligar a la Conselleria de Territori i Sostenibilitat a demanar a Interior que durant una setmana es circulés a 80 quilòmetres per reduir les emissions contaminants.

Però a partir d'aquest dilluns els conductors podran superar el límit màxim de 80 quilòmetres per hora que estava fixat des de 2008, quan es va implementar aquesta limitació en tots els accessos a Barcelona en el marc d'un pla de millora mediambiental del tripartit.

A més, la matinada de dilluns a dimarts es substituiran els senyals de 80 a l'autopista del Maresme, la C-31 nord, on es podrà arribar en alguns trams als 120 quilòmetres.

Dels 78 quilòmetres que estaven limitats a 80 amb el tripartit, es modificaran 53,3, en un procés gradual que durarà fins al març, quan tots els senyals fixes s'hauran substituït amb els nous límits, amb un cost de 76.000 euros.

Estendre la variable a tots els accessos

L'objectiu del Govern és que s'instal·li el sistema de velocitat variable, que ja funciona a l'Autopista del Garraf i la de Castelldefels, en tots els accessos a la capital catalana abans del final de la legislatura, tot ho condiciona a la situació econòmica, i per al que preveuen un pressupost de sis milions d'euros.

Segons el nou mapa de velocitats que aplicarà Interior en la resta d'accessos, a la B-20 serà de 100 i 80 en els túnels, fins a passar a 80 també fins al Nus de la Trinitat, ia la C-58, es podrà circular com a màxim a 80 quilòmetres a causa de les obres.

A la carretera de Sant Cugat del Vallès, la C-16, el límit d'accés a Barcelona passarà de 90 a 80 quilòmetres per hora, passant pels Túnels de Vallvidrera, i a la B-23, se seguirà circulant com a màxim a 80 , mentre que l'A-2 tindrà un límit de 100 quilòmetres.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios