www.diariocritico.com

L'abraçada entre l'actual alcalde i aspirant i Montilla "no li interessa", afirma

Miquel Iceta defensa el seu concepte 'Teletubbie' d'eleccions primàries

Miquel Iceta defensa el seu concepte 'Teletubbie' d'eleccions primàries

El viceprimer secretari dels socialistes catalans també evidencia que la pugna Hereu-Tura només era per enfortir al PSC

jueves 24 de febrero de 2011, 19:39h

Hom recordarà aquella sèrie televisiva adreçada als més petits de la casa, protagonitzada per uns ninots que no se sap ben bé si eren extraterrestres o follets i que es coneixien com els Teletubbies. Viuen aquests personatges en una dimensió de candidesa i fantasia on tothom és bo i, per això, a la més mínima ocasió s'abracen per mostrar que bonic és un món de germanor i bones intencions. Doncs bé, pel què es veu, el viceprimer secretari del PSC, Miquel Iceta, està força impregnat de l'esperit 'teletubbie'. I és així com per a ell el concepte del que són unes eleccions primàries exclou qualsevol tipus de rivalitat o lluita ideològica entre els contendents. Més aviat, del què s'ha de tractar és de confrontar, amigablement, models. És a dir, Iceta confirma un nou episodi del què ja sabíem: les primàries entre Jordi Hereu i Montserrat Tura només eren una excusa per a enfortir un PSC que va -encara més del que ha anat fins ara- a la baixa en les expectatives de les eleccions municipals a una plaça de cabdal importància com és Barcelona.

Aquest dijous, el portaveu del PSC al Parlament de Catalunya ha estat entrevistat a COM Ràdio. Allà, Miquel Iceta ha explicat els avantatges que, a parer seu, han tingut les eleccions primàries del PSC de Barcelona vist altres confrontacions parelles. Iceta ha senyalat com a primera que ambdós candidats "eren magnífics". Com a segona, que "no han fet campanya l'un contra l'altre". I, finalment, que tant Hereu com Tura sabien "que al final tot acabava amb una abraçada". També, però, que no hi ha hagut batalla "entre els aparells del partit" (referint-se al de Barcelona i a la cúpula) "malgrat el que es digui", ha volgut fer servir com a roda de molí. Finalment, també creu que s'ha descobert un "nou Jordi Hereu". És a dir, que han servit per a impulsar-lo quan encara no tocava pel fet de no estar en precampanya.

En canvi, però, preguntat per què no s'ha escenificat l'abraçada entre Jordi Hereu i el primer secretari del PSC, José Montilla, Iceta ha dit que aquesta no és la que l'"interessa" sinó la del candidat amb els barcelonins. Com tots sabem, la direcció del PSC volia, a tota costa, apartar Jordi Hereu de la carrera municipal. I, de fet, el propi José Montilla li ho va demanar personalment, cosa que evidencia la tensió entre els dos "aparells de partit" que Iceta esmentava abans, atès que Barcelona sempre va donar suport a l'actual alcalde.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios