www.diariocritico.com

Zaragoza vol el 'cafè per a tots'

El PSC i el PP posen traves a la millora econòmica de Catalunya

El PSC i el PP posen traves a la millora econòmica de Catalunya

Enric Millo, paradoxalment, diu que ara no toca abordar el tema i que el què cal és buscar la manera de com els catalans poden sortir de la crisi

viernes 25 de febrero de 2011, 16:04h

El secretari d'Organització del PSC, José Zaragoza, i el portaveu del PP al Parlament, Enric Millo, ha coincidit en criticar l'instrument que ha de possibilitar que la situació econòmica de Catalunya millori ostensiblement. Ambdós líders estan d'acord en atacar el concert econòmic que busca el Govern català i qualsevol excusa és bona per a fer-ho. Ara, l'apel·lació de Francesc Homs als drets històrics de Catalunya per arribar a la fita.

Primer ha estat José Zaragoza qui ha negat aquest divendres que els drets històrics siguin una justificació perquè el Govern reclami el concert econòmic català.

En declaracions a Catalunya Ràdio, ha recordat que el Consell Consultiu, un organisme creat per l'Estatut, va sentenciar que els drets històrics "no es podien utilitzar per al tema del finançament".

Zaragoza ha conclòs que el PSC "no vol privilegis", és a dir que està encantat amb l'anomenat 'cafè per a tots', i que encara que els socialistes bascos defensin el concert, els socialistes catalans aposten pel sistema sostenible i equilibrat que, segons ell, estableix l'Estatut.

Tot i admetre que existeix un "desequilibri de la balances fiscals que perjudica el motor econòmic d'Espanya", per al PSC el millor camí per resoldre és la norma estatutària, i no el concert.

Per la seva banda, el portaveu del PP al Parlament, Enric Millo, ha seguit el mateix argument en la seva crítica i ha retret al Govern que debats com aquest no serveixen per sortir de la crisi i generar ocupació.

En roda de premsa, ha deplorat que es tracta de "cortines de fum" que llança l'Executiu d'Artur Mas, quan el que hauria de fer és proposar mesures concretes per afrontar la difícil situació econòmica que travessa Catalunya.

Per al portaveu popular, el debat sobre un nou finançament s'ha d'obrir "quan toqui", però no ara, perquè hi ha un model vigent del qual es desconeix encara la seva rendiment objectiu i que, ha recordat, el tripartit va definir com el millor de tota la història de Catalunya.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios