www.diariocritico.com

Nova victòria de la federació de la ciutat sobre la direcció del partit

El PSC busca a la desesperada multiplicar la imatge pública d'Hereu per guanyar a Barcelona

El PSC busca a la desesperada multiplicar la imatge pública d'Hereu per guanyar a Barcelona

El candidat barceloní,. tutelat per José Zaragoza, exercirà de mestre de cerimònies de la resta d'aspirants de la formació

lunes 28 de febrero de 2011, 15:21h

Un cop el resultat de les primàries del PSC per l'Ajuntament de Barcelona han donat el triomf al candidat més feble a l'hora de plantar cara al convergent Xavier Trias, el partit està fent mans i mànigues per tal de buscar el miracle. La darrera pensada ha estat que Jordi Hereu sigui com una mena de candidat de candidats i exerceixi com a mestre de cerimònies de la presentació de la resta d'alcaldables del PSC. Això, segons ha pogut pensar José Zaragoza -que és qui capitalitzarà, de nou, la campanya socialista després del fracàs de Jaume Collboni a les eleccions al Parlament- suposarà més presència de Jordi Hereu als mitjans de comunicació i com a imatge pública en general. Però, per contra -i aquí és on es poden estavellar els socialistes més enllà de Barcelona- amb la mesura es pot generar una sensació de que el PSC sotmet tot Catalunya a Barcelona i crear rebuig vers la resta de candidats de la formació. L'altre efecte negatiu, ara en clau interna, és que la federació de la capital catalana podrà treure pit davant la cúpula socialista perquè el seu candidat serà el pal de paller de cara als propers comicis del 22 de maig. Per molt que qui estigui per sobre de tot sigui algú de la direcció suprema -aquella que no volia Hereu ni en pintura- com José Zaragoza. L'escletxa socialista es pot fer més ampla.

El PSC opta per la cohabitació de cara a les eleccions municipals del 22 de maig, i aquesta campanya la lideraran l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, i el secretari d'Organització, José Zaragoza.

Segons ha confirmat el propi Hereu en roda de premsa després de l'executiva del PSC, Hereu donarà la cara, els candidats a l'alcaldia exerciran el lideratge en cadascun dels seus respectius municipis i Zaragoza serà el cap de campanya i s'ocuparà de la 'cuina ', la coordinació i el suport tècnic entre els 450 alcaldables.

A la primera executiva socialista després de les primàries de Barcelona, Hereu ha emplaçat als seus companys de partit a obrir les fronteres de la seva organització per aconseguir àmplies majories que els asseguren la victòria: "Necessito el suport del PSC i també de qui no és del PSC per guanyar Barcelona ".

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios