www.diariocritico.com

Els adherits i simpatitzants decideixen via internet

SI aplica la tecnologia per a facilitar la democràcia directa i diu 'no' a l'Impost de Successions

La mesura els acostaria a les reivindicacions dels 'indignats' si no fos perquè aquesta opció no sembla ser tinguda massa en compte en els seus missatges

martes 31 de mayo de 2011, 17:32h

Els adherits i simpatitzants de SI han decidit a través d'una consulta per internet que la coalició independentista s'oposi al ple del Parlament d'aquest dimecres a la reforma de l'impost de successions que ha impulsat el Govern. Més enllà de la qüestió en sí, crida l'atenció la constatació de l'acostament a la forma més participativa de democràcia, tot fent servir les possibilitats de la tecnologia actual, per la qual ha apostat la formació. Aspecte aquest que l'aproparia a donar solució a part de les reivindicacions dels 'indignats' si no fos perquè aquests no semblen haver posat massa èmfasi en aquestes opcions a l'hora d'estructurar la seva protesta.

Després de tancar les votacions la passada mitjanit, un 58 per cent s'han decantat pel 'no', mentre que un 37 per cent ha apostat pel 'sí' i un 5 per cent s'ha decidit per l'abstenció. La direcció d'SI, en no contemplar en el seu programa electoral la reforma de l'impost, va decidir preguntar als seus militants quina posició adoptar en el ple, un exercici que el seu judici és exemplar i únic a Catalunya de com els partits han de consultar a les seves bases. Després de tancar les votacions, la coalició independentista ha impulsat una segona consulta a través d'internet en la que, en aquesta ocasió, pregunta als seus adherits i simpatitzants si Catalunya hauria de tancar de forma permanent les centrals nuclears. La intenció dels independentistes és realitzar diverses consultes durant tota la legislatura i incorporar les decisions dels seus militants al programa electoral de les pròximes eleccions catalanes.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios