www.diariocritico.com

Venudes 64.036 entrades més que a la temporada anterior

Els teatres de Barcelona qualifiques d'"envejable" una temporada que els ha suposat un augment d'espectadors del 3 per cent

2.675.687 persones han gaudit dels diferents muntatges

lunes 12 de septiembre de 2011, 19:29h

Els teatres de Barcelona han tancat la temporada 2010-2011 amb un 3 per cent més d'espectadors -s'han venut 64.036 entrades més que en la temporada anterior-. La xifra ha portat el president del Associació d'Empreses de Teatre a Catalunya (Adetca), Daniel Martínez, a qualificar la temporada de "envejable" per a altres sectors més afectats per la crisi.

En total, hi ha hagut 2.675.687 espectadors, -per Martínez, el repte és arribar a la màgica xifra dels tres milions-; s'han venut més entrades, s'han fet un 4 per cent més de funcions, l'índex d'ocupació de les sales s'ha mantingut en el 54,48 per centi s'han obert nous teatres, com El Molino, la Sala Atrium i al Teatre Lliure de Gràcia, un balanç en general molt positiu. La nota discordant la posa la recaptació, que ha baixat un 4 per centi passa de 65,9 a 63.300.000 d'euros, una xifra que s'explica per la caiguda en el preu de les entrades -ara de mitjana costen 25, 99 euros- i perquè grans produccions musicals amb preus més elevats, com el musical Hoy no me puedo levantar, han abandonat la cartellera de la ciutat. L'altre dada negativa ha estat la caiguda d'espectadors de dansa, un 25 per centmenys, per l'absència de grans muntatges, encara que en les sales de menys de 200 localitats, que es comptabilitzen a part per les seves especials característiques, l'assistència ha crescut de forma espectacular: un 77 per cent. 40 El Musical, que es va poder veure al Teatre Victòria, ha estat, amb 125.210 espectadors, el muntatge més vist de l'any passat a Barcelona, ​​seguit de lluny per Pel davant i pel darrera (Teatre Borràs) i El mètode Gronholm (Teatre Poliorama), que van convèncer a 93.398 i 75.607 aficionats al teatre respectivament. Per espais, el Gran Teatre del Liceu és, amb diferència, el que més espectadors ha rebut (287.738), seguit pel Teatre Poliorama (180.944) i al Teatre Borràs (157.865), i el primer teatre públic que apareix a la llista és la Sala Gran del Teatre Nacional de Catalunya, en onzena posició (90.055 espectadors). La crisi ha provocat una caiguda en la contractació d'espectacles estrangers i un augment notable de les produccions catalanes, que ja són el 76 per cent de les que es poden veure a la cartellera, i també dels muntatges d'autors catalans, que creixen un 34 per cent i se situen en el 57 per cent del total. S'han representat 423 obres en català i 257 en castellà (44 i 34 per cent del total, respectivament), però els espectadors que s'han decantat per una obra en català han crescut un 16 per cent, mentre que els que han anat a veure teatre de text en castellà han baixat un 4 per cent. "El teatre de Barcelona és un dels pocs sectors que manté el consum i fins i tot l'augmenta", ha remarcat Martínez, que ha augurat una notable temporada 2011-2012, perquè pràcticament no hi ha reposicions, s'ha augmentat el risc en les propostes locals i hi haurà grans produccions, sobretot musicals. El tret de sortida d'aquesta nova temporada es donarà aquesta nit als jardins del Teatre Nacional de Catalunya (TNC) amb la gala 'Catalunya aixeca el teló', una cerimònia que avançarà alguns dels títols que vénen i que comptarà amb la participació del Mag Lari i la presència de nombroses autoritats.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios