www.diariocritico.com

Advoca per augmentar la flexibilitat del Govern

El CTESC demana condicionar el dèficit estructural de Catalunya al possible perjudici de la sostenibilitat econòmica i social

L'ens vol que s'expliqui com s'ha fet el càlcul del percentatge del 0,14 per cent com a paràmetre del desequilibri

martes 20 de septiembre de 2011, 16:16h

El Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya (CTESC) ha aprovat aquest dimarts per unanimitat el dictamen preceptiu sobre l’Avantprojecte de llei d’estabilitat pressupostària. Una de les peticions aque fa l'ens és que la resolució final del Govern aclareixi que la possibilitat de revisió dels límits del dèficit estructural i del deute de la Generalitat de Catalunya es vinculi al perjudici de "la sostenibilitat econòmica i social de Catalunya". Alhora, recomana argumentar, en la mateixa norma, com s’ha fet el càlcul per fixar el dèficit estructural de la Generalitat en el 0,14 per cent.

A la possibilitat de que es faci una revisió dels límits del dèficit estructural i del deute de la Generalitat de Catalunya si es donen determinades causes,"sempre que aquestes incideixin de forma notable en els comptes de la Generalitat de Catalunya", s'hauria d'afegir, segons el CTESC el condicionant de que es donin quan "perjudiquin la sostenibilitat econòmica i social de Catalunya". L'órgan consultiu advoca també perquè es doni més flexibilitat al Govern a l'hora de destinar els excedents d’ingressos que en el seu cas es produeixin fruit de la superació dels tendencialment previstos. Per aconseguir-ho el CTESC recomana que es canviï l’expressió "es destinarà" per "es podrà destinar" pel que fa a aquests excedents que en l’Avantprojecte s’orienten indefectiblement cap un Fons de Reserva. El dictamen del CTESC ha comptat amb el vot particular conjunt dels sindicats CC.OO i UGT.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios