www.diariocritico.com

Sismes "habituals"

Comarques de Lleida pateixen els efectes d'un terratrèmol a França

Comarques de Lleida pateixen els efectes d'un terratrèmol a França

El moviment arriba al 4,2 de l'escala de Richter

jueves 01 de abril de 2010, 11:24h

Un terratrèmol que s'ha produït al Pirineu francès poc després de dos quarts de quatre de la matinada d'aquest dijous s'ha fet notar en algunes poblacions de Lleida, segons ha informat l'Institut Geològic de Catalunya (IGC). És el cas de Les (Val d'Aran) on, segons fonts de l'Ajuntament, s'han sentit les vibracions. La magnitud del sisme ha estat de 4,2 graus, la qual cosa implica que s'ha percebut en gran part del territori. Segons l'IGC, el terratrèmol no ha produït danys a les comarques de Lleida tot i que, per la magnitud del terratrèmol, hauria estat possible. L'epicentre s'ha situat a la zona d'estació d'esports d'hivern de La Mongie, a la zona dels Hautes Pyrénées.

Segons el comunicat emès per l'Institut Geològic de Catalunya, que facilita les dades de la localització provisional de l'epicentre efectuada amb els enregistraments que té disponibles, el terratrèmol ha tingut una profunditat de nou quilòmetres sota terra.

El cap de l'Àrea de Sismologia de l'Institut Geològic de Catalunya, Xavier Goula, ha explicat en declaracions a l'ACN que el terratrèmol s'ha percebut 'lleugerament' en alguns punts de les comarques de Lleida, com a Agramunt (Urgell), Solsona o algunes zones de la Val d'Aran.

Segons Goula, s'ha sentit 'poca cosa perquè el sisme és lluny i tampoc de molta importància'. Tot i això ha afirmat que pot ser que a l'epicentre, a França, 'hi hagi hagut una mica d'ensurt fort' encara que ha dit que 'tampoc és una zona molt poblada'.

Goula ha explicat que aquest tipus de sismes són habituals a tot el Pirineu central.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios