www.diariocritico.com

En un esmorzar al Centre d'Estudis Jordi Pujol

Ferran Adrià diu que per consolidar l'alta cuina catalana serà necessari que el proper govern de Catalunya tingui 'valentia'

Ferran Adrià diu que per consolidar l'alta cuina catalana serà necessari que el proper govern de Catalunya tingui "valentia"

El millor cuiner del món considera que aquest sector econòmic estratègic és un model d'èxit al país

miércoles 14 de abril de 2010, 16:29h

La cuina catalana ja ha assolit la fita de la projecció internacional, aconseguida a base de creativitat i innovació. Ara, però, cal mantenir el nivell, i això només es farà "apostant per la formació". Aquesta és la visió que de la seva especialitat té qui està considerat per molts com el millor cuiner del món, Ferran Adrià, que ha estat el convidat d'avui al cicle d'esmorzars del Centre d'Estudis Jordi Pujol. Adrià considera que aquests objectius marcats precisen de la "valentia" del proper govern de Catalunya.

Acompanyat per l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol entre altres personalitats, Adrià ha apostat per la creació d'un centre de formació al màxim nivell en col·laboració amb les escoles de negocis del país -ha posat Esade d'exemple-, a fi efecte de fer del sector del turisme i la restauració un eix de creixement econòmic que es basi en l'excel·lència. Aquestes aliances són, segons Adrià, bàsiques per aprofitar sinèrgies. "La cuina no és només creativitat. també és negoci", ha definit

Tot això va començar "de manera espontània" fa vint anys "i potser aquest va ser el secret de l'èxit" i ara cal consolidar-ho per mantenir la posició de privilegi i treballar "pensant en el futur". "Sóc conscient que ser valent en política a vegades no és fàcil", ha apuntat Ferran Adrià, que pensa que la crisi no ha de ser excusa per minimitzar la visió de futur. És en aquest sentit que demana la valentia al proper Govern de la Generalitat per crear un centre de formació adequat a les necessitats d'excel·lència. "Si jo no hagués estat valent, no hauria fet tot el que he fet a la vida", ha vingut a dir el cuiner.

D'altra banda, ha tingut un record per altra gent que, com ell, són creatius i emprenedors, i han portat el nom de Catalunya pel món. "Ells són, precisament, els que han d'ajudar a projectar la imatge del país. La gent que hem tingut sort a la, vida, hem de tornar alguna cosa a la societat". Per això, ha apel·lat a la "generositat de tots ells" per aportar experiències que puguin beneficiar la societat.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios