www.diariocritico.com

També demana el retorn de l'IVA

Xavier Trias presenta un programa que advoca pel sector privat i compta amb independents 'sense distincions polítiques'

Xavier Trias presenta un programa que advoca pel sector privat i compta amb independents "sense distincions polítiques"

Significativa presència del republicà Jordi Portabella com a únic membre de la resta de grups municipals

martes 01 de junio de 2010, 01:20h

El cap del grup municipal de CiU a Barcelona, Xavier Trias, ha fet una aposta per liderar un "canvi de rumb" al consistori, expressat en una conferència a l'auditori de 'la Caixa'. El convergent ha presentat les línies del projecte amb què es presentarà a les properes eleccions municipals basat, sobretot, en fórmules per sortir de la crisi i regenerar la política municipal. Així, Trias advoca per anar de la mà del sector privat potenciant "la filosofia del concert", comptant amb independents "sense distincions polítiques" en la gestió de l'Ajuntament, i exigint noves maneres de treballar el finançament local com demanant "el retorn de l'IVA".

Sota el títol La Barcelona que volem: lideratge, il·lusió i noves propostes de futur, Xavier Trias ha fet la seva conferència enmig del moment dolç que li donen les darreres enquestes, que l'enalteixen a la victòria electoral en les properes eleccions municipals. Amb tot, s'ha mostrat caut en aquesta qüestió, i abans de la seva intervenció ha explicat als periodistes que "el que toca ara és guanyar" i no ha volgut cantar victòria abans d'hora, mentre també ha rebutjat fer plantejaments sobre possibles pactes postelectorals.

Trias ha basat la seva conferència en un "tomb" i un "canvi de rumb" que assegura que vol donar-li a l'Ajuntament de Barcelona "perquè li cal". En la seva proposta per portar-ho a terme, destaca l'alt sentit de la col·laboració amb el sector privat a tots els nivells que vol instaurar al consistori. En aquest sentit, ha advocat per "una ciutat feta de confiances, en la que el sector públic finança i planifica, i el sector privat col·labora amb el públic en aquests aspectes, però especialment es dedica a la provisió de serveis". I és que, segons ha dit el convergent, "és important recuperar la filosofia del concert", i per això ha advertit que si és alcalde de Barcelona potenciarà els "concerts o contractes-programa que, sota uns paràmetres d'actuació clars i prèviament definits, facilitaran la iniciativa privada a oferir un servei públic de qualitat".

Però Trias no s'ha limitat a fer una crida al sector privat per a l'àmbit dels serveis. El líder de CiU ha mirat també en aquesta direcció per a configurar el seu model de gestió, de persones de les que s'envoltarà si arriba a l'alcaldia. En aquest sentit, ha apostat per formar "un govern fort", que, segons ha dit, significa "governar amb els millors, sense distincions polítiques". "Comptarem amb la gent que prové del sector privat; gent preparada, amb experiència, disposada a treballar per Barcelona", ha avançat Xavier Trias, fent una picada d'ull als independents que puguin col·laborar en el seu projecte polític.

Enmig de la crisi existent a l'economia, el líder de CiU no podia deixar passar l'oportunitat i ha basat gran part de la seva conferència en explicar les mesures d'austeritat i "millor gestió" que ve reiterant en les últimes setmanes. Dins aquestes tesis, Trias ha qualificat d'"especialment important" exigir que hi hagi "un canvi en el sistema de finançament de l'Ajuntament, a través de la participació en els impostos, com l'IVA". "Això no s'ha exigit mai al govern de l'Estat, tot i que la Carta Municipal ens ho reconeix", ha retret. En aquest sentit ha seguit desenvolupant aquesta idea reclamant que "ja es pot aplicar el retorn de l'IVA que paguen les administracions locals quan fan una inversió i que hauria de ser retornat per poder-lo reinvertir".
Trias ha avançat que proposarà una Barcelona que "esdevingui la capital del talent, del coneixement, de la creativitat i del disseny", i ha posat especial èmfasi en donar importància "a la educació", des de les escoles bressol fins als màsters universitaris i la relació de les Universitats amb l'empresa. Per últim, ha explicat que, al seu entendre, per combatre la desafecció política i l'allunyament de la ciutadania cal "estar a prop de la gent i compartir els seus problemes, projectes i il·lusions".

El líder de CiU a Barcelona ha fet aquesta conferència a un auditori sense cap dels 450 seients buits, i davant les màximes figures del seu partit, encapçalades per Artur Mas i Jordi Pujol. De la societat civil s'han deixat veure cares tan conegudes com el Compte de Godó, o els mediàtics Miquel Calzada i Luís del Olmo. De la resta de grups municipals de l'Ajuntament, només ha assistit el cap d'ERC, Jordi Portabella.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios