www.diariocritico.com

Aquest any, marcada per la crisi

La Fira del Teatre al Carrer de Tàrrega celebra el seu trentè aniversari oferint 80 espectacles en 60 dies

La Fira del Teatre al Carrer de Tàrrega celebra el seu trentè aniversari oferint 80 espectacles en 60 dies

El show de dansa aèria i efectes òptics Muaré, de Voala Project inaugura l'esdeveniment

martes 15 de junio de 2010, 16:43h

Trenta anys de Fira són tota una fita però enguany no hi haurà celebració especial. La crisi que afecta l'economia i la retallada d'un 10% del pressupost atorgat pel Ministeri han fet que no s'hagin afegit despeses especials a l'edició d'enguany per tal de no condicionar l'amplitud i la qualitat de l'oferta. En aquest sentit Tàrrega insisteix en les línies que l'han caracteritzat fins ara prioritzant els espectacles de carrer i oferint 80 espectacles en els 60 dies de programació oficial. El tret de sortida el donarà la companyia Voala Project amb l'espectacle de dansa aèria i efectes òptics Muaré. Enguany destaca també l'alta programació de circ i la presència d'Irlanda com a país convidat.

La Fira de Tàrrega ha avançat aquest dimarts alguns dels espectacles que s'oferiran el pròxim setembre. La inauguració anirà a càrrec de la companyia Voala Project amb un espectacle de gran format, i poca austeritat, que combina la dansa aèria i els efectes òptics. Sobre un espai circular de 16 metres de diàmetre i elevat sobre el públic es desenvolupen les coreografies aèries de 12 acròbates acompanyats de música i efectes d'iluminació. Muaré és un espectacle pensat per impressionar a un públic nombrós.

Com a propostes singulars dedicades a companyies que aporten nous punts de vista a la creació artística, cal destacar la peça Habitaculum de la companyia Kamchàtka. Es tracta d'un espectacle pensat per fer-se a Tàrrega i més concretament a la casa deshabitada dels antics propietaris de la fàbrica Cal Trepat. Dirigit per Adrian Schwarzstein, és un recorregut emotiu pel món íntim d'unes persones arribades d'un país llunyà amb la seva maleta i els seus records

També s'ha d'esmentar l'espectacle Broeders que porta des d'Holanda el creador Jetse Batelaan i que segons el director artístic de la Fira, Jordi Colominas, "aixecarà polèmica". La seva ubicació, al mig d'una rotonda, ja dona una pista de la seva dramatúrgia arriscada i suggerent.

La presència nacional corre a càrrec de la companyia valenciana El Pont Flotant, que porta l'obra Exercicis d'amor on el públic és convidat a formar part d'una celebració d'unió entre persones.

Propostes de carrer

D'aquesta secció cal destacar al consolidat Leandre que oferirà un espectacle de clown ple d'optimisme i de sentiment amb l'espectacle Chez Leandre. També s'ha d'esmentar una selecció del que se suposa és el millor circ fet a Catalunya representat per les companyies A tempo circ, Daraomai, Circoxidao i Deadós.

De la resta de l'estat i continuant amb el circ, també és important la presència dels mallorquins Res de Res que se sumen al Circ Bover per oferir un espectacle de gran format i música en directe

Espectacles de sala

Centra l'atenció d'aquesta secció, l'espectacle En attendant l'inattendu que neix de l'encontre entre Claire Ducreux i el premi nacional de dansa Toni Mira. Un espectacle que s'estrena a Tàrrega i ofereix "una proposta coreogràfica que parla sobre la vida i el pas del temps".

L'altra obra estrella és Doll de la companyia Las Lo Las que integra la dansa aèria amb la dansa contemporània, el flamenc i la veu en directe per parlar sobre la dona i el món de la moda al llarg del segle XX.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios