www.diariocritico.com

2001 va ser l'antecedent més proper

La collita de 2009 de la Terra Alta, 'excel·lent' segons el Consell Regulador de la Denominació d'Origen de la comarca

La decisió ha estat unànime i ha posat l'accent en el fet que s'ha assolit la puntuació més alta des que hi ha els canvis en el sistema de qualificació efectuats l'any 2004

martes 15 de junio de 2010, 18:23h

La comissió rectora del Consell Regulador de la Denominació d'Origen (DO) Terra Alta va acordar el 24 de maig passat atorgar la qualificació d''excel·lent' a la collita 2009, qualificació que no s'atorgava des de la collita 2001. Segons el Consell, les condicions particulars de l'anyada i l'òptim estat fitosanitari de la verema han fet possible l'assoliment de la màxima qualificació, que evidencia que les característiques sensorials dels vins d'aquesta collita sobresurten significativament respecte a les anteriors. La decisió del Consell ha estat unànime i ha posat l'accent en el fet que s'ha assolit la puntuació més alta des que el 2004 es va implantar el nou sistema de qualificació a la DO.

La collita 2009 ha tingut dues particularitats destacables des del punt de vista agronòmic: un règim tèrmic més elevat i un estrès hídric més acusat respecte a la collita 2008 i a la mitjana de la dècada. Tot i així, el desenvolupament vegetatiu de les vinyes ha estat l'adequat i la verema ha gaudit d'un estat fitosanitari 'impecable'.

El Consell Regulador va reformar el sistema de qualificació de la collita l'any 2004. Aquest nou sistema es basa en la puntuació de les partides de vins sotmeses a qualificació durant el primer semestre de l'any posterior a la collita per part del Comitè de Tast. A més, des del 2008 també es té en compte l'opinió dels responsables de producció dels cellers inscrits, mitjançant una enquesta sobre les particularitats i la puntuació dels vins de la collita. Així, la puntuació que serveix de base per atorgar la qualificació té en compte la puntuació atorgada pel Comitè i la resultant de l'enquesta als cellers.

L'organisme ha recordat que tant les bones pràctiques vitícoles i enològiques com la garantia del mateix Consell són suficients per preservar la qualitat dels vins DO Terra Alta en qualsevol collita. No obstant, els vins obtinguts de collites amb qualificació 'molt bona' i 'excel·lent' presenten una major longevitat i caràcter, ja que tenen una composició més equilibrada.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios