www.diariocritico.com

Cinc són estrenes

El Centre d'Arts Escèniques de Terrassa presenta un total d'onze propostes des de setembre fins a finals de gener

El Centre d'Arts Escèniques de Terrassa presenta un total d'onze propostes des de setembre fins a finals de gener

L'entitat manté la tendència interdisciplinària que barreja teatre, màgia, dansa o circ, entre d'altres especialitats

lunes 21 de junio de 2010, 18:25h

Un total d'onze propostes, cinc d'elles estrenes. Aquesta és la gran novetat del Centre d'Arts Escèniques de Terrassa (CAET) per a la propera temporada d'espectacles que arrencarà a finals de setembre i s'allargarà fins el mes de gener, passat festes. La proposta d'enguany segueix la tendència interdisciplinària que caracteritza aquest centre productor d'espectacles, on és habitual la mescla de teatre, màgia, dansa o circ, entre d'altres. La temporada inclou el festival TNT Terrassa Noves Tendències, que es celebrarà el mes de novembre, i que englobarà la proposta dual que es repartia entre aquest mes i el d'abril.

La direcció del CAET segueix en el mateix camí dels darrers anys amb dades positives a la mà, i és que en la temporada recentment acabada han aconseguit incrementar un 26% el nombre d'espectadors, amb un total de 8.700 davant d'els 1.500 de l'any passat, i on hi ha hagut una gran atracció per les sis estrenes que s'han fet en els teatres de la ciutat. Seguint la idea de proposar espectacles de recent fornada, aquest any es tiren a la piscina amb cinc noves obres que apropen gràcies a la producció o coproducció del mateix centre.

"És una programació de risc, multidisciplinària, amb espectacles diferents on hi ha llenguatges diferents però que no treu que siguin oberts a tots els públics", ha explicat el director del CAET, Pep Pla, que destaca la presència de les dues propostes incloses dintre del Festival TNT com a exemple d'aquest esperit.

La temporada arrenca el 24 de setembre amb Un Déu salvatge, de Yasmina Reza, que arriba després del gran èxit obtingut al Teatro Goya de Madrid, i on s'explica la història de dues parelles que s'acaben confrontant mostrant el seu cantó més protector del propi espai.

El 9 d'octubre arriba la primera estrena i producció pròpia del CAET, L'últim secret de James Dean, d'Albert Tola, on es narra la història d'una jove reclosa en un pis arran d'una convalescència psíquica, i que coneix un home, Jaume, a qui li recorda James Dean. Amb ell, que no la vol treure del seu imaginari, tindrà llargues converses endinsant-se en la metàfora d'un Hollywood que no van viure.

El mes d'octubre també ofereix dues estrenes més també produïdes pel CAET, La majoria de suïcidis són en diumenge, amb Mercè Martínez i Borja Tous, una comèdia negra al voltant de la crisi econòmica, i La idea d'Europa, un seguit de reflexions com ara si cal assumir amb responsabilitat la pròpia història per poder projectar una idea de futur.

A finals de mes arriba Ojos verdes, un homenatge al cantant Miguel de Molina, de qui es repassa la seva història, amb un gran espectacle d'èxit a l'Espai Brossa i que ara arriba al Teatre Alegria de la ciutat. Una recomenació per a pedagogs i pares d'adolescents, perquè el 6 de novembre arriba El profe, l'adaptació de l'obra francesa que reflexiona sobre els joves i com els pugen els seus responsables a través d'un monòleg protagonitzats per professors.

Precisament aquest mes de novembre acollirà el Festival TNT amb dues propostes, Exercicis d'amor, "una obra fresca, divertida per a tots els públics", segons Pep Pla, que parla de l'amor i la manera de celebrar-ho, i que té una particularitat: en el decurs de l'espectacle es cuina una paella que al final el públic acaba degustant. La segona proposta, que dirigiex el mateix Pla, és Anthropos, una estrena que despulla l'ésser huma i analitza la seva lluita diaria per sibreviure.

El 28 de novembre arriba una altra de les propostes interessants, Natale in casa Cupiello, dirigida per Oriol Broggi, exdirector del CAET, i que a través d'una comèdia explica la relació d'una família que es prepara per celebrar el dia de Nadal. La temporada clourà amb dos espectacles de circ que s'estrenen a Terrassa, El Retorn, els dies de Nadal i Sant Esteve, i Circ d'Hivern, l'1, el 2 i el 9 de gener.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios