www.diariocritico.com

DOSSIER - Més enllà de la vida política

La majoria dels polítics catalans consultats són socis del FC Barcelona i Òmnium Cultural

La majoria dels polítics catalans consultats són socis del FC Barcelona i Òmnium Cultural

miércoles 23 de junio de 2010, 14:44h
Més enllà del càrrec institucional els polítics catalans participen d'una manera activa en les diferentes activitats que proposa la societat civil catalana. A vegades, trobem a la llotja del Camp Nou a l'ex-president de la Generalitat, Jordi Pujol; més regularment, al president del Parlament català, Ernest Benach; o, de tant en tant, al portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida. Tanmateix, si donem un cop d'ull al llistat de socis d'Òmnium Cultural, ens trobem que són molts els polítics que treballen activament per la promoció i la normalització de la llengua catalana (8 dels 13 polítics consultats pertanyen a aquesta entitat). 

A part de la seva implicació en el món esportiu i cultural, ens trobem una classe política molt endinsada en projectes solidaris. Per exemple, el delegat del govern a Catalunya, Joan Rangel, pertany a la Fundació Vicente Ferrer; i el president d'ERC, Joan Puigcercós, col·labora amb Aldeas Infantiles i Infants del Raval. Però també ens topem amb polítics que defensen el mediambient a través de plataformes com Greenpeace, com és el cas del portaveu d'ICV al Congrés, Joan Herrera. 

Ens trobem també amb uns polítics arrelats als seus origens: per exemple, Duran i Lleida és soci de l'Alcampell Club de Fútbol i Ernest Benach pertany al Reus Deportiu. (VEURE QUADRE AL FINAL DE LA PÀGINA).

 

 

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios