www.diariocritico.com

El PP de Catalunya proposava que es fes

El Govern català no instarà l'executiu de l'Estat a prohibir el burca i el niqab

El Govern català no instarà l'executiu de l'Estat a prohibir el burca i el niqab

ICV veu "xenofòbia" en la proposta, ERC "oportunisme", el PSC pensa que cal debatre amb més tranquilitat, mentre que CiU recolza críticament la iniciativa dels populars

miércoles 23 de junio de 2010, 15:55h

Els tres socis del tripartit ha anunciat aquest dimecres que votaran en contra de la moció que el PP català portarà la setmana pròxima al ple del Parlament perquè el Govern insti l'executiu estatal a prohibir l'ús del burca i el nicab. Qui s'ha mostrat més contundent ha estat ICV-EUiA, quin ha assenyalat que "aquest és un debat instigat per aquells que fan de la immigració i la xenofòbia el seu full de ruta". En aquest context, el tripartit ha criticat que el PP català hagi presentat aquesta moció al Parlament "per la portada del darrera" a través d'una interpel·lació que tractava sobre retallades socials i no sobre el burca.

La moció del PP català també expressa el suport explícit del Parlament als ajuntaments que prohibeixen el burca i demana que es modifiqui la Llei del dret de les dones a eradicar la violència masclista per incloure aquestes peces per la seva "clara connotació criminalitzadora i discriminatòria per a la dona".

En aquest context, el portaveu adjunt del PSC al Parlament, Joan Ferran, ha afirmat que votaran en contra de la moció del PP català sobre el burca perquè "és un debat molt seriós des del punt de vista social i polític" i ha afirmat que "s'ha de discutir amb molta més calma i amb un plantejament de mig i llarg termini des d'un punt de vista estratègic". "Hi votarem en contra perquè ens agradaria que fos una cosa més elaborada la resultant", ha apuntat.

Ferran ha aclarit que el seu grup parlamentari no ho ha acabat de discutir, però ha apuntat que hi votaran en contra. El número dos de Miquel Iceta ha remarcat que el PP català ha intentat "portar el tema del burca per la porta falsa". Ho ha argumentat dient que el PPC "va agafar una interpel·lació sobre els temes econòmics i hi va colar el tema del burca". Tot i això, ha assenyalat que es va acceptar perquè dins de la discussió de la interpel·lació la Conselleria d'Acció Social i Ciutadania va parlar sobre el burca. En qualsevol cas, ha indicat que això era "poc seriós". Ferran ha dit que en els ajuntaments que han aprovat mocions sobre el burca hi preval la seva autonomia per fer-ho més enllà de l'opinió del partit.

Per la seva part, la portaveu parlamentària d'ERC, Anna Simó, ha destacat que no els hi fa por debatre sobre res i ha remarcat que aquest "és un debat oportunista". Simó ha assenyalat que el seu grup fixarà un posicionament contrari a la moció del PP català.

"No farem seguidisme d'Anglada"

La portaveu d'ICV-EUiA, Dolors Camats, s'ha mostrat molt contundent quan ha declarat que votaran en contra de la moció com han votat que no a les altres. Camats ha ressaltat que "aquest és un debat instigat per aquells que fan de la immigració i la xenofòbia el seu full de ruta". En aquest sentit, ha remarcat que a Catalunya la discussió "l'ha instigat a Catalunya la Plataforma per Catalunya i malauradament altres grups han considerat que amb això hi ha de competir i l'han reproduït i l'han portat als ajuntaments, al Parlament i al Senat". "Disposats a parlar de llibertats religioses, de tolerància, de convivència, d'immigració, quan vulguin, però de debò i seriosament". Ha dit que no estan "disposats a estigmatitzar o criminalitzar o fer seguidisme a l'Anglada".

La proposta del PP sí ha rebut, en canvi, el suport de CiU, que votarà a favor. Oriol Pujol, portaveu de la formació a Parlament, ha indicat, però que la moció "està agafada pels péls".

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios