www.diariocritico.com

També s'han adreçat a Màrius Rubiralta

Els universitaris catalans demanen a Huguet que les taxes de matrícula no pugin per sobre de l'IPC

Catalunya té el sistema un universitari més car de l'Estat espanyol

miércoles 23 de junio de 2010, 18:15h

Diverses associacions d'estudiants han demanat al conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, que no apugi les taxes de la matrícula universitària per sobre de l'Índex de Preus del Consum (IPC). En concret, han enviat una carta a Huguet i una altra al secretari general d'Universitats del govern espanyol, Màrius Rubiralta, per demanar que es tingui en compte el context econòmic actual i es congelin les taxes per no dificultar l'accés a la universitat per raons econòmiques. Els estudiants han criticat que en els darrers deu cursos el preu de la matrícula s'ha apujat un 50% a Catalunya, esdevenint el sistema universitari "més car" de l'Estat espanyol.

L'Associació d'Estudiants Progressistes (AEP), l'Associació de Joves Estudiants de Catalunya (Ajec), Bio-Estudiants Independents pel Progrés i els consells d'estudiants de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), de la de Lleida (UdL) i de la de Girona (UdG) han demanat a Huguet que congeli les taxes, però, conscients que el Departament "no té competències per fer-ho", consideren que el Govern hauria d'escollir el mínim de la forquilla marcada per la Conferència General de Política Universitària, que va de l'1,5% al 5,5%.

En la carta dirigida a Rubiralta, demanen que congeli les taxes, i ja que aquest any ja s'ha fixat l'augment, treballi per tal que els propers anys es tingui en compte la situació econòmica del moment.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios