www.diariocritico.com

Les sessions seran a les 21.45 hores

L’Ateneu Barcelonès organitza projeccions de cinema a la fresca gratuïtes, cada dimecres de juliol, al Jardí Romàntic

L’Ateneu Barcelonès organitza projeccions de cinema a la fresca gratuïtes, cada dimecres de juliol, al Jardí Romàntic

El cicle inclou quatre comèdies europees dirigides per joves directors

jueves 01 de julio de 2010, 13:05h

Aquest mes de juliol, l’Ateneu Barcelonès organitza un nou cicle de cinema a la fresca. Sota el títol "Europa, somriu" constarà de quatre comèdies europees dirigides per joves directors. Les projeccions, gratuïtes i obertes a tothom, es realitzaran cada dimecres de juliol a les 21.45 hores, al Jardí Romàntic de l’Ateneu.

La primera sessió serà el dimecres 7 amb la pel·lícula Die herbstzeitlosen (Las chicas de la lencería), dirigida per Bettina Oberli (Suïssa 2006). Una vídua de 80 anys no ha pogut superar la mort del seu martí, així que les seves amigues la convences per fer realitat el seu somni de ser modista. Aleshores decideix obrir una botiga de roba interior femenina, moderna i amb tocs eròtics, que animarà la petita i avorrida vila suïssa on viuen.

La següent sessió tindrà lloc dimecres 14 de juliol amb In the loop, d’Armando Iannucci (Regne Unit 2009). En la pel·lícula, el President dels Estats Units i el Primer Ministre britànic decideixen iniciar una guerra, però, aquest cop prometen ser ràpids, encara que ni el general nord-americà Miller ni el Secretari d´Estat britànic per al desenvolupament internacional, Simon Foster s’ho creguin. Quan Simon dóna suport accidentalment a l’acció militar, en horari de màxima audiència a la televisió, es guanya, sense voler-ho, molts amics a Washington D.C. i les crítiques dels seus companys.

La següent projecció serà Soul Kitchen, dimecres 21, i dirigida per Fatih Akin (Alemanya 2009). El film parla del jove turc Zinos, que té un restaurant i també molta mala sort. La seva xicota se’n va a Xangai per feina, ell pateix una hèrnia discal i els seus clients habituals l’han abandonat des que ha contractat un nou cuiner. Per acabar-ho d’adobar, el seu germà acaba de sortir de la presó i li demana feina. Zinos, decideix confiar el restaurant al seu germà i viatjar a Xangai per recuperar la seva parella. Dues decisions totalment equivocades.
 
Finalment el cicle tancarà dimecres 28 amb V.O.S. (Versió original subtitulada), de Cesc Gay (Catalunya 2009). Un joc entre quatre personatges. Tots quadre donen forma a una comèdia que es basa en la història d'amor entre un home i una dona que trenquen amb les seves anteriors parelles i en la traïció entre dos amics per un amor.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios