www.diariocritico.com

Montilla va obrir la polèmica

Les entitats i els partits no arriben a un acord sobre si el dia 10 cal manifestar-se o no sota un  lema

Les entitats i els partits no arriben a un acord sobre si el dia 10 cal manifestar-se o no sota un lema

Els representants polítics, convençuts de l'entesa

martes 06 de julio de 2010, 13:11h

La reunió entre les entitats i els partits catalanistes, que s'ha celebrat a la seu d'Òmnium Cultural, ha acabat aquest dimarts sense acord sobre la polèmica al voltant de la capçalera de la manifestació del 10 de juliol per rebutjar la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut. A la sortida de la trobada, els representants polítics han destacat que tot i que no hi havia acord, se seguirà negociant i el pacte s'acabarà assolint. El debat es va obrir quan el president de la Generalitat i primer secretari del PSC, José Montilla, va reclamar que la manifestació estigués encapçalada per una senyera i no per la pancarta amb el lema 'Som una nació. Nosaltres Decidim'.

La trobada ha començat sobre les nou del matí i ha acabat a dos quarts de dotze. En la reunió no només s'ha parlat sobre la polèmica al voltant de la capçalera sinó que també s'ha decidit el recorregut. Finalment la mobilització, que començarà a Passeig Gràcia amb Diagonal, seguirà per la Gran Via de les Corts Catalanes i acabarà a la Plaça Tetuan.

A la sortida de la trobada, el director de campanya del PSC, Jaume Collboní, no ha volgut fet cap valoració sobre el debat que hi hagut en el si de la reunió sobre la capçalera de la mobilització. Els socialistes catalans van deixar clar aquest dilluns, en la mateixa línia que Montilla, que només contemplaven l'escenari que la senyera i Montilla encapçalin la manifestació. El viceprimer secretari del PSC, Miquel Iceta, va avisar que, si no era així, "llavors sí que estaríem en un problema, no pel PSC, sinó pel país".

En una conversa informal amb periodistes, el director de campanya de CiU, David Madí, ha manifestat que la trobada ha anat "raonablement bé" i s'ha mostrat convençut que hi haurà acord finalment. Tot i això, Madí considera que el lema de la mobilització és inamovible.

A la sortida de la reunió, el secretari d'Acció Política i de Moviment Socials d'ICV, David Cid, ha destacat que se seguirà negociant per tancar l'acord, mentre que el secretari de Moviments Socials i Immigració d'ERC, David Minoves, s'ha mostrat força convençut que hi haurà un acord al voltant del debat sobre la capçalera. També ha estat a la reunió el vicesecretari general d'ERC, Eduard López.

En un comunicat, Òmnium Cultural ha reafirmat després de la reunió que manté el lema 'Som una nació. Nosaltres decidim'. Tot i la falta de pacte, l'entitat creu que es podrà "resoldre en breu" i ha anunciat que les converses seguiran aquest mateix dimarts per mirar de tancar una convocatòria pactada entre tots.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios