www.diariocritico.com

Pioner a l'Estat

El SOC sancionarà als aturats que cobren la prestació extraordinària de l'Estat que no acceptin feines

La mesura es desvincula de les ofertes en la campanya de la fruita

viernes 16 de julio de 2010, 18:28h

El Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) serà el primer de l'estat espanyol que sancionarà persones que cobren la prestació extraordinària de 420 euros del Ministeri de Treball, i que no accepten treballs per mantenir-se a l'atur.

Segons el director del SOC, Joan Josep Berbel, ha afirmat que encara no s'ha sancionat a ningú i que no va condicionat a acceptar, o no, un treball en la campanya de la fruita. Aquest any s'han enviat sol·licituds a 7.800 persones en atur per anar a treballar a diferents campanyes de la fruita arreu de Catalunya, 1.602 persones han respost de forma positiva, de les quals 1.050 són a Lleida.


En total, hi ha 1.529 persones contractades treballant per la campanya de la fruita, això suposa un percentatge del 20,6%, semblant al de l'any 2009. Berbel explica que des del SOC es té com a prioritat assegurar l'organització de la campanya agrària i la legalitat de la contractació, donant prioritat a les persones en atur. Aquest any, per primera vegada, es compartiran les inspeccions de treball al camp entre l'administració de l'Estat i de la Generalitat, mitjançant el consorci d'inspecció, que aplega tots els sectors implicats com ara sindicats agraris, patronals del camp, Secretaria d'Immigració, Mossos d'Esquadra, i els departaments de Treball i Agricultura. Aquest any també es posaran en marxa noves accions d'inspecció de les quals no han transcendit els detalls.

El SOC dedicarà un milió i mig d'euros en la campanya de contractació per la campanya de la fruita d'aquest any, amb quatre oficines mòbils i 140 persones contractades per fer aquesta feina. Pel que fa a les persones que rebutgen treballar a la campanya de la fruita perquè prefereixen treballar en altres sectors, si estan cobrant la prestació extraordinària del Ministeri de Treball no se'ls sancionarà, però hauran d'explicar els motius i la situació en què estan. Berbel ha fet aquestes declaracions durant la presentació dels nous serveis del SOC, d'assessorament personalitzat per a la formació i contractació a les empreses.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios