www.diariocritico.com

Descens inferior al de la resta de l'Estat

Els preus de l'habitatge cauen a Barcelona un 2'2 per cent en el segon trimestre de 2010 respecte del mateix període de 2009

Malgrat tot, es registra un augment de cost del 0,8 per cent pel que fa els tres primers mesos d'aquest any

viernes 16 de julio de 2010, 18:39h

La demarcació de Barcelona ha liderat al segon trimestre del 2010 la caiguda del preu de l'habitatge, amb un 2,2%, a un punt de les demarcacions de Lleida, Girona i Tarragona, amb un descens de l'1,2%, segons l'Índex de Preus de l'Habitatge del Ministeri d'Habitatge. Durant el segon trimestre del 2010, els preus de l'habitatge van augmentar un 0,8% a la demarcació de Barcelona respecte els tres primers mesos de l'any. A les comarques de Tarragona, també van pujar els preus, en un 0,1%, mentre que a les de Girona va caure un 1,1% i a les de Lleida, un 1,4%. Les caigudes dels preus es moderen a Catalunya ja que el -2,3% s'allunya del -3,6% del primer trimestre o el -8,3% del tercer trimestre del 2009.

Al conjunt de l'Estat, el preu de l'habitatge també s'ha abaratit, concretament un 3,6%, fet que situa per primera vegada a Catalunya amb una caiguda per sota la mitjana espanyola.

Els preus de la demarcació de Barcelona han augmentat un 0,8% en aquest segon trimestre en relació als primers tres primers mesos de l'any, tot i que les dades interanuals situen el descens en un -2,2%. Pel que fa les altres tres demarcacions, Girona, Tarragona i Lleida, totes registren un descens del -1,2%, tot i que a les comarques de Tarragona han augmentat lleugerament respecte el primer trimestre de l'any, amb un 0,1%. A les comarques de Lleida i Girona, el descens ha estat de l'1,4% i l'1,1%, respectivament

En els habitatges lliures, el descens a Barcelona ha estat del 2,1%, tot i l'augment del 0,8% durant aquest segon trimestre respecte els tres primers mesos de l'any. A les comarques de Girona, el descens del segon trimestre respecte el primer ha estat de l'1,1 % (-1,3% en xifres interanuals); a les de Lleida, del 1,5% (-1,2% en dades interanuals), mentre que a les de Tarragona ha augmentat en un 0,1% (-1,3% en dades interanuals).

Pel que fa els habitatges de protecció oficial, a Catalunya han pujat un 3,2%, un 1,6% respecte el darrer trimestre. Malgrat que a la demarcació de Barcelona van baixar un 0,6% al darrer trimestre, registra l'augment del preu més elevat, amb un 3%, seguit de les comarques gironines, amb un 3% més interanual i una pujada del 2,4% respecte el primer trimestre. A les comarques de Lleida, l'increment va ser tan sols de 0,4% interanual, malgrat l'1,4% del segon trimestre respecte el primer i a les comarques de Tarragona, els preus van pujar un 2,3% (un 0,5% respecte el primer trimestre).

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios