www.diariocritico.com

També busca vincular salaris a productivitat

CiU reclama que les empreses que creïn ocupació estiguin exemptes del pagament a la Seguretat Social durant dos anys

Una altra exigència de la federació és la gestió de les polítiques d'ocupació per part de les Comunitats Autònomes, tal com mana el TC

viernes 16 de julio de 2010, 18:55h

El grup parlamentari de CiU ha presentat un paquet de propostes en el marc del Debat de Política General en les que planteja alliberar durant dos anys del pagament de quotes socials a les empreses que creïn ocupació, així com reformar la normativa que regula les prestacions per desocupació per condicionar a l'acceptació d'una oferta de treball.

La federació explica que vincular les prestacions a l'acceptació d'ofertes només entraria en vigor quan la recuperació permeti tornar a crear ocupació, però a més advoca per potenciar les polítiques actives.

Així, aposta per introduir mentrestant bonificacions del 100% durant dos anys en les cotitzacions a la Seguretat Social que paguen les empreses per a tot lloc de treball que suposi "creació neta d'ocupació".

Igualment, reclama un projecte de llei de reforma de la negociació col·lectiva -en cas de no incorporar-se durant la tramitació parlamentària de la reforma laboral- que permeti una "millor adaptació" a les petites i mitjanes empreses i una "major vinculació" de els salaris amb la productivitat.

També exigeix que es compleixin les sentències del Tribunal Constitucional que atorguen a les comunitats autònomes la gestió de polítiques d'ocupació, com ha de passar amb la gestió de la totalitat de recursos del FORCEM destinats a formació continua.

CiU demana així mateix un pla en col·laboració amb les comunitats per a la recol·locació d'entre 100.000 i 150.000 persones en atur procedents de la construcció, a través de programes de formació que els permetin ser contractats en sectors demandants de mà d'obra com ara els de rehabilitació , instal·lació energètica, seguretat, turisme, dependència, entre altres.

Cal reforçar el Fons de garantia de Dipòsits


El grup polític nacionalista pretén a més que el Govern adopti les "mesures necessàries" en l'àmbit de la reestructuració del sistema financer per garantir la seva solvència i capacitat d'incrementar la liquiditat de l'activitat econòmica, especialment cap a les petites i mitjanes empreses i autònoms.

En aquest sentit insta el Govern a reduir els riscos del sector immobiliari a les entitats financeres i a facilitar la capitalització de les caixes d'estalvi "amb estricte respecte a les competències" de les comunitats en aquesta matèria.

Davant el debat europeu sobre les mesures a adoptar respecte l'augment de garanties del sistema financer, CiU reclama que es reforci el Fons de Garantia de Dipòsits, com a instrument preventiu en futures crisis financeres, així com a estudiar l'habilitació d'un coeficient que asseguri el risc derivat del finançament activa a llarg termini i la passiva a curt termini.

A més, és urgent el Govern a instrumentar la nova línia de crèdit ICO-morositat per a ajuntaments prevista que les Corts incloure en la Llei de Morositat que el Congrés amb el vot en contra del PSOE.

La federació també reitera la seva negativa a qualsevol pujada d'impostos i reclama al Govern que eximeixi del pagament de l'impost sobre successions i donacions les transmissions a favor de familiars directes, per al que també haurà de compensar a les comunitats autònomes "en aplicació del principi de lleialtat institucional", ja que és un impost transferit a les autonomies.

Així mateix, reclama al Govern que eximeixi del pagament de l'impost sobre successions i donacions les transmissions a favor de familiars directes, per al que també haurà de compensar a les comunitats autònomes "en aplicació del principi de lleialtat institucional", ja que es tracta d'un impost transferit a les autonomies.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios