www.diariocritico.com

L'escriptor hi és enterrat

L'espriuà Cementiri de 'Sinera', a Arenys de Mar, demana la seva inclusió en la xarxa europea que distingeix els més significatius

L'espriuà Cementiri de 'Sinera', a Arenys de Mar, demana la seva inclusió en la xarxa europea que distingeix els més significatius

El recinte conté escultures de Josep Llimona i Venanci Vallmitjana, entre altres

jueves 22 de julio de 2010, 18:03h

L'Ajuntament d'Arenys de Mar (Maresme) ha tramitat l'adhesió del seu cementiri perquè entri a formar part de la xarxa de cementiris significatius d'Europa, englobades en l'Association of Significant Cemeteries in Europe (ASCE). Situat al capdamunt del Turó de la Pietat, a ponent de la població, la popularitat de l'espai es va accentuar gràcies al poeta Salvador Espriu i la seva obra Cementiri de Sinera. Al cementiri hi descansen les despulles del mateix Espriu i hi ha diverses peces d'interès escultòric signades per artistes tant destacats com Josep Llimona o Venanci Vallmitjana. La inclusió a l'ASCE és el primer pas que ha fet el consistori per tal de recuperar i museïtzar el cementiri municipal.

Per fer-ho, s'ha creat una comissió integrada per tècnics de les diferents àrees que hi formen part i que coordina la Regidoria de Salut Pública i Consum, que ha passat a anomenar-se també de Salut Pública, Consum i Cementiri.

Actualment, l'ASCE representa 118 ciutats europees. Un dels seus projectes més ambiciosos és la Ruta Cultural Europea dels Cementiris. Inclourà 49 cementiris de 37 ciutats de 16 països europeus, que engloben anualment cinc milions de visitants. De moment, ja s'ha format un comitè científic i fins el 2012 es preveu crear una pàgina web, elaborar un llibre, preparar guies turístiques de la ruta i fer activitats divulgatives. Precisament, aquest mes de juny el Consell d'Europa va confirmar la inclusió de Barcelona en aquesta ruta, amb les activitats que es duen a terme als cementiris de Montjuïc i Poblenou.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios