www.diariocritico.com

Antenes insuficients, entre les causes

Els problemes de cobertura mòbil s'incrementen aquest estiu a Catalunya

La ciutat de Barcelona no es deslliura de veure's afectada

martes 27 de julio de 2010, 14:30h

Cada any hi ha més poblacions a Catalunya que tenen problemes a l'estiu amb les connexions de telefonia mòbil o internet. El nombre insuficient d'antenes combinat amb l'augment de serveis que ofereix aquest tipus de via comunicativa i sumades a les connexions d'internet a la mateixa i l'increment lògic de població en aquests indrets en són les causes.

Ferran Amago, degà del Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics de Telecomunicació de Catalunya, explica que les transferències de dades a través de telèfons mòbils i les connexions a internet saturen les capacitats existents, tenint en compte que aquest sistema és independent d'una senyal de veu a l'hora de sumar-se a la xarxa connectada.

Ara bé, també passa que el nombre d'antenes no creix en proporció a l'activitat telefònica. I així, només el 42,86 dels municipis amb més incidències els darrers anys ha sabut reconduir la situació.

D'altra banda, els problemes de cobertura arriben fins i tot a Barcelona ciutat, degut a l'ordenança vigent, molt restrictiva, que ara està en procés de revisió. Les deficiències, en aquest cas, es detecten a les zones de Calatrava, Rosales, Bonanova, Zona Pou, Joaquim Valls, Via Júlia, Zona Franca, Sagrada Família i Montjuïc. També a alguns túnels importants de la xarxa viària del país es detecten problemes.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios