www.diariocritico.com

Com Blanco, Nadal afirma que el país surt "ben parat"

El Govern de la Generalitat beneeix les retallades de Foment a Catalunya

El Govern de la Generalitat beneeix les retallades de Foment a Catalunya

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques admet, a més, que hi ha obres afectades que són "estratègiques"

martes 27 de julio de 2010, 15:59h

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha assegurat aquest dimarts que Catalunya ha sortit "ben parada" de les retallades pressupostàries aplicades pel Ministeri de Foment, que han provocat la rescissió de cinc contractes. Cal recordar que aquesta expressió coincideix amb l'esperit del què va manifestar ahir el, titular de Foment del Govern espanyol, José Blanco.

, com si seguís fil per randa les paraules de Blanco, Nadal ha remarcat que cal tenir en compte la xifra global d'inversió i la comparació amb altres comunitats autònomes. Tot i això, el conseller ha afegit que les cinc obres afectades són "estratègiques" i ha recordat que tres d'elles es recuperaran amb noves licitacions i que d'aquí a uns mesos només seran dues les obres que s'hauran vist rescindides. Però ha insistit que "en números globals, Catalunya surt ben parada".

En la roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Govern, Nadal ha deixat clar que en aquests moments a Catalunya hi ha en marxa 5.500 milions d'euros d'obres i 182 contractes en curs, "la màxima inversió en obra pública simultània que s'hagi produït mai a Catalunya". D'aquest tota, el conseller ha remarcat que "menys del 5% són objecte de rescissió a través de cinc contractes", mentre un grup d'entre 20 i 25 obres es veuran alentides.

Sobre la retallada presssupostària, Nadal creu que Catalunya en surt "ben parada", comparant-ho amb altres CCAA i tenint en compte les xifres globals d'inversió, tot i que ha afegit que això "no és contradictori" amb afirmar que les cinc obres afectades "són considerades, totes cinc, per part del Govern, d'alt valor estratègic". "I no en posaré cap davant de l'altra", ha afegit.

En tot cas, Nadal ha recordat que Foment ja ha previst recuperar els dos trams de l'A-14, Lleida-Rosselló i Rosselló-Almenar, amb una nova licitació a través d'un sistema de finançament mixt públic-privat, "tant bon punt el Ministeri tingui el finançament adequat", i que també s'ha anunciat una nova licitació per al tram entre Valls i Monblanc de l'A-27. El conseller ha destacat que això redueix en dos els contractes rescindits "en l'horitzó dels propers mesos", referents a l'A-2 i a l'enllaç entre l'AP-7 i la B-30 a Castellbisbal. Aquestes dues últimes, però, també són considerades "estratègiques" pel Govern.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios