www.diariocritico.com

La UCE obre a Prada de Conflent nou dies de debats i conferències

lunes 16 de agosto de 2010, 12:11h
La 42a edició de la Universitat Catalana d'Estiu (UCE) dona aquest dilluns a Prada de Conflent (França) el tret de sortida a nou dies de conferències, debats, tallers, cursos i espectacles.

   Aquest any estaran marcats per la proximitat de les eleccions catalanes i la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut.

   Prova d'això és que una de les activitats centrals d'aquesta edició és la taula rodona que dimecres 18 reunirà representants d'ERC, ICV, CiU i PSC per abordar la sentència del TC i explicar les seves propostes de futur.

   Exposaran els seus projectes el líder d'ERC i candidat a la Presidència de la Generalitat, Joan Puigcercós, el president del grup parlamentari d'ICV-EUiA, Jaume Bosch, la secretària del Govern, Laia Bonet, --que presumiblement serà la número dos del PSC en els pròxims comicis-- i el diputat de CiU al Parlament Antoni Castellà.

   El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, és l'encarregat d'obrir l'UCE amb una lliçó inaugural sobre història i poesia, mentre que el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, participarà en un acte sobre el Corredor de la Mediterrània.

   També acudiran a Prada de Conflent la consellera de Salut, Marina Geli, la consellera de Justícia, Montserrat Tura, la consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila,i l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol.

   La clausura de les jornades anirà a càrrec de l'expresident de la Generalitat Pasqual Maragall, que participarà en un acte en commemoració del pintor i militant nacionalista Manuel Viusà. L'UCE homenatjarà també  Pompeu Fabra, Jaume Vicens Vives i Màrius Torres.

   També se celebraran conferències sobre qüestions d'actualitat, com les consultes independentistes, la llei del cinema, les seleccions esportives catalanes i el sincrotró Alba, inaugurat aquest mes de març a Cerdanyola del Vallès (Barcelona).

   La Universitat Catalana d'Estiu va néixer el 1968 per promoure la llengua i la cultura catalanes al Rosselló (França), i per crear un punt de trobada durant el franquisme de persones de Catalunya, les Balears i el País Valencià.


¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios