www.diariocritico.com

Els recorda que formen part del seu equip des de 1999

Corbacho vol que ICV pagui la presència al Govern de l'Hospitalet amb l'impost del silenci acrític

Corbacho vol que ICV pagui la presència al Govern de l'Hospitalet amb l'impost del silenci acrític

El ministre d'Economia ja és candidat a les llistes del PSC

Por Esther Carrión
x
ecarriondiariocriticocom/8/8/22
martes 07 de septiembre de 2010, 01:03h

Tot just abans de que els socialistes hospitalencs aprovessin aquesta tarda la candidatura del seu president a integrar les llistes del PSC al Parlament, Celestino Corbacho ja s'ha encarregat de respondre a alguns atacs rebuts per part d'altres forces polítiques. I així, en clau d'avís, ha recordat a ICV que va ser ell qui va incorporar la coalició formada per aquestes sigles més les d'Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) al Govern municipal de l'Hospitalet del Llobregat, l'any 1999. Amb això, ha recordat al futur candidat a aspirar a la presidència de la Generalitat per part dels ecosocialistes, Joan Herrera, que potser fora millor que s'abstingui de criticar la seva tasca com a ministre de Treball. Corbacho, a més, potser ha calibrat l'avantatge que, sobre el tauler, suposa la rendició, gairebé es diria que incondicional dels ecosocialistes, a qualsevol proposta que, encara que sigui mínimament, garanteixi quatre anys més de seguretat tripartita.

"Nosaltres també som d'esquerres", li ha etzibat Corbacho a Joan Herrera, que ha mostrat el seu recel pel retorn a la política catalana del ministre que ha impulsat una reforma laboral que els ecosocialistes rebutgen. Al jove dirigent, el ministre de Treball li ha recordat que "Jo vaig incorporar a ICV i a EUiA al govern de la ciutat de l'Hospitalet des del 1999", mentre observava al seu costat a la seva successora a l'alcaldia, Núria Marín, que encara governa amb els únics dos regidors d'aquestes dues formacions.

Finalment, el president de la federació socialista de l'Hospitalet ha reiterat un cop més que està a disposició del líder del PSC, José Montilla. També el dia després de les eleccions, ha afegit, tot volent evitar fer comentaris sobre les especulacions que li apunten la possibilitat d'assumir càrrecs en àrees d'economia o treball en un possible govern.

Les asseveracions de Corbacho s'han produit abans de sotmetre la seva candidatura a la votació dels més de 100 militants que han assistit al consell ordinari que la federació local socialista ha celebrat aquest dilluns. El comitè executiu del PSC a l'Hospitalet ja havia aprovat per unanimitat la seva candidatura, així com la de David Pérez, actual diputat al Parlament, i la d'altres quatre militants.

L'assemblea s'ha celebrat al recinte de la Farga, precisament una de les grans obres que va impulsar Corbacho durant el seu mandat a l'alcaldia amb la voluntat de convertir la vella ciutat dormitori en un pol d'atracció de negocis i congressos de l'àrea metropolitana.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios