www.diariocritico.com

El BAM destaca per l’alta presència d’artistes catalans

Belle & Sebastian, Goldfrapp, Loquillo i La Pegatina, protagonistes de la Mercè  musical 2010

Belle & Sebastian, Goldfrapp, Loquillo i La Pegatina, protagonistes de la Mercè musical 2010

L'Avinguda Maria Cristina i el Canòdrom, nous escenaris

jueves 09 de septiembre de 2010, 18:17h

La Mercè 2010 serà un aparador on veure la “bona salut musical de la producció catalana i espanyola”, ha afirmat Jordi Martí, delegat de Cultura, a la presentació del programa musical de la Festa Major de Barcelona. Una Mercè Musical que ha estat pensada per a tots els públics, amb un 18é Festival BAM que programa la meitat dels artistes en català. L'altre 50% inclou grups internacionals com Belle & Sebastian o Goldfrapp. Vocalistes europees com Ólöf Arnalds o Sophie Hunger també tindran gran protagonisme. Loquillo i Los Rebeldes s'han repartit l’inici i el final de festa, en un homenatge als seus 30 anys de rock.

Belle & SebastianEn aquesta Mercè Musical s'incorpora una nova figura, la del director artístic, encarregat d'esbossar un programa que arribi a tots els públics i que tingui una visió de conjunt. Jordi Turtós, periodista i crític musical, és qui s'ha fet càrrec d'aquesta tasca, en una Mercè on “la diversitat ha estat un dels punts claus a l'hora d'estructurar els concerts de la festa major barcelonina”, segons ha declarat a la presentació del programa.

Pel que fa al BAM, que aquest any arriba a la majoria d'edat amb la seva 18a edició, destaca l'alta presència d'artistes catalans: un 50% dels conjunts que oferiran concerts són de Catalunya. El 35% d'internacionals s'afegeix al 15% d'artistes d'altres zones de l'estat espanyol. “Volem que el BAM sigui molt més que un llistat de concerts, tenim aquesta voluntat d'oferir un espai a la música independent des dels nostres inicis”, ha declarat el seu director, Albert Juncosa. També ha volgut destacar la incorporació del Mini-Música, pensat per als barcelonins més petits.

Els grups catalans que es podran escoltar recullen estils de tota mena. L'indie i el pop es troba representat per Mine!, La laia, Me and the Bees, La Banda Municipal del Polo Norte, Obeses o Nueva Vulcano. Altres es mouen entre diferents influències, com Standstill, Seward, Obrint Pas, Bullit o El Gincho. El rock el protagonitzen Mujeres i Els Surfing Sirles.

Nous escenaris

L'Avinguda Maria Cristina se suma com a nou escenari musical, a més del Canòdrom i de la Plaça dels Àngels. La Plaça del Rei, el Fòrum, l'antiga fàbrica Damm o la Plaça de la Catedral són altres espais que repeteixen com a espais d'activitats culturals a les festes majors de Barcelona. Destaca la Plaça Sant Jaume, destinada a ser “un envelat sense sostre”, pensat pel ball, quelcom que Turtós ha descrit com “representatiu d'aquesta voluntat d'acollir a tothom en la nostra festa”.

Bona salut del panorama musical català

Albert Juncosa ha afirmat que el BAM és un dels diversos factors que han contribuït aquests anys a tenir un panorama musical de qualitat a Barcelona i Catalunya. “El BAM ha contribuït en aquests divuit anys de festival a l'hora d'educar el públic per ser més oberts i per escoltar grups que no s'escolten pels canals habituals”, ha explicat.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios