www.diariocritico.com

El consistori recaptarà per impostos un 3,3 per cent més

L'anomenat servei de grua de l'Ajuntament de Barcelona serà més car l'any 2011

També s'apugen les taxes referides a els cementiris, aigües residuals, mercats, guals i gimnasos municipals

miércoles 15 de septiembre de 2010, 18:54h

El servei de grua que dóna l'Ajuntament de Barcelona a tot aquell conductor que hagi aparcat malament el seu cotxe a la ciutat s'apujarà el proper any 2011, segons han confirmat la portaveu municipal, Assumpta Escarp i la regidora d'Hisenda, Montserrat Ballarín. La puja serà del 1'3 per cent, increment que s'aplicarà, també a altres serveis municipals.

L'Ajuntament de Barcelona recaptarà per impostos, taxes i preus públics 938.900.000 d'euros en 2011, un 3,3% més, una pujada que es deu a l'aplicació gradual dels nous valors cadastrals en l'Impost de Béns Immobles (IBI). Així, les previsions del Govern municipal inclouen un augment del 3,79% de recaptació d'impostos, elevant-se als 776.400.000 a causa de l'IBI. En l'apartat de taxes i preus públics, els ingressos pujaran un 1,73%, fins als 156.100.000. La recaptació per contribucions especials -compensacions de les asseguradores per serveis dels Bombers- baixarà un 13,85%, fins als 6,4 milions.

Tot i congelar bona part dels impostos i mantenir una política de "continuïtat en la contenció fiscal", en paraules de Ballarín, l'Ajuntament preveu obtenir un 6% més de l'IBI, fins els 494 milions, quan aquest any la previsió és de recaptar 465.000.000. Aquest impost copa el 60% dels ingressos propis.

A més de l'IBI, no patiran canvis en el tipus impositiu dels impostos de plusvàlues, sobre vehicles, el d'Activitats Econòmiques (IAE), i el de la Construcció. Segons Ballarín, aquesta continuïtat és "la millor notícia" que pot oferir als barcelonins i es deu al fet que l'Ajuntament ha fet els deures en els pressupostos i no ha caigut en les "trampes urbanístiques".

Tampoc augmenten taxes vinculades als Serveis Socials bàsics -residències d'ancians, habitatges tutelats, servei d'atenció domiciliària i transport escolar-, promoció econòmica -obtenir llicències d'obres i activitats- i l'espai públic -Àrea Verda i Blava d'aparcament-.

En canvi, s'incrementaran la resta de taxes i preus públics un 1,3%, pujada que l'Ajuntament ha calculat a partir del 1,3% de pujada del deflactor del PIB que ha previst el Ministeri d'Economia i Hisenda. En aquest apartat s'inclouen la grua, els cementiris, aigües residuals, mercats, guals i gimnasos municipals.

El Museu Picasso, més car

També s'apujarà el Museu Picasso de 9 a 10 euros per acostar-se al preu de museus monogràfics com el Dalí de Figueres (Girona), i per al nou Museu de Ciències Naturals es preveu situar a un preu de 7 euros entrada normal i 5 euros el reduït .

Com a novetat, els barcelonins podran ajornar o fraccionar el 2011 un deute amb el consistori sense aportar cap garantia sempre que no superi un import de 10.000 euros, límit situat fins aquest any a 6.000 euros.

El consistori negocia sobre aquesta base amb els grups i almenys ja ha començat amb ERC, que ha exigit congelar impostos, taxes i preus i mantenir la inversió per donar el seu 'sí' als impostos de 2011. Per ara, el primer tràmit que hauran de superar els impostos serà l'aprovació provisional en la Comissió d'Hisenda i Pressupostos de l'22 de setembre.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios