www.diariocritico.com

La UB pateix una minva de 18 milions d'euros

El Govern de la Generalitat l'emprèn a retallades amb les principals universitats catalanes

El Govern de la Generalitat l'emprèn a retallades amb les principals universitats catalanes

El rector de la UPC s'ha queixat, prèviament, de l'escapçada de 12 milions

martes 21 de septiembre de 2010, 20:33h

"Visca el foment de l'excel·lència i la inversió en el futur del país", deuen pensar des de la Generalitat. Però el què és segur és que la màxima no l'apliquen; ans al contrari, posen pals a les rodes. I és que el rector de la Universitat de Barcelona (UB), Dídac Ramírez, ha explicat que la retallada del finançament variable li suposarà ingressar aproximadament 18 milions d'euros menys dels que estaven compromesos, i amb els que havia comptat per pressupostar el curs. La queixa de Ramírez se suma a la que a mitja tarda, apareixia en boca del seu homòleg a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Antoni Giró, que desvetllava que a la seva universitat s'havia produït una retallada de 12 milions d'euros.

En declaracions a Europa Press, Ramírez ha explicat que la seva estimació és d'uns 18 milions menys. Ho ha dit després que el rector de la UPC, Antoni Giró, anunciés aquest dimarts que el gener de 2010 el Govern es va comprometre a ingressar a totes les universitats un total de 60 milions restants del finançament de 2.009 , i 45 de la de 2010 -en lloc dels 135 milions compromesos inicialment-.

Aquesta quantitat -de 105 milions en total- a repartir entre tots els centres va ser minvada de nou al juliol, quan membres del Govern van comunicar a les universitats en una reunió que els 45 milions de 2010 passaven a 42, i els 60 restants quedaven sense satisfer.

Ramírez ha demanat al Govern que reconegui aquesta quantitat com "deute" amb la finalitat de poder tancar l'any amb equilibri pressupostari. "Si no ingressem aquests diners, per dificultats que comprenem, això no ha de significar que no s'ingressin definitivament, ja que està compromès".

El finançament variable -ha assenyalat- no és addicional, de manera que la UB ha realitzat programes comptant amb aquests diners. A més, Ramírez -com el rector de la UPC- ha hagut de "redireccionar" diners guanyat en la convocatòria estatal de Campus d'Excel·lència Internacional (CEI) per ajustar-se a les inversions compromeses.

El rector de la UB ha subratllat que la posada en marxa de l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES) ha comportat un "sobrecost", i que les retallades d'aquest any poden suposar una "minva de la qualitat". A més, ha recordat que l'any passat va tancar amb equilibri financer, de manera que ja va realitzar llavors els esforços de contenció que requereix la situació de crisi.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios