www.diariocritico.com

Veu propera la retirada com a professional

Edurne Pasabán ha parlat de les condicions del líder al Fòrum Dona i Lideratge de Banc Sabadell i Esade

Edurne Pasabán ha parlat de les condicions del líder al Fòrum Dona i Lideratge de Banc Sabadell i Esade

"Cal cridar l'atenció quan toca per evitar que els conflictes s'enquistin", ha explicat

miércoles 22 de septiembre de 2010, 18:00h

L'alpinista basca Edurne Pasabán, coneguda per haver fet el cim en les 14 alçades muntanyenques de més de 8.000 metres que hi ha al món, ha estat convidada al Fòrum Dona i Lideratge que organitza el Banc Sabadell conjuntament amb Esade. L'esportista ha reconegut la dificultat afegida de ser dona en el moment que es pren el lideratge en una situació.

Centrant-se de ple en la seva activitat, Pasabán ha explicat que "una cosa que és especialment difícil i fonamental en les expedicions d'alta muntanya" és evitar que els conflictes s'enquistin. I, per això, cal cridar l'atenció a qui sigui quan pertoca "perquè les relacions que s'estableixen entre els seus components són molt estretes i la convivència és molt intensa, i no es pot permetre que els conflictes quedin latents". Aquest 'modus operandi' també l'ha recomanat per a altres àmbits del lideratge.

Pasabán també ha parlat del seu futur que passa pel proper repte d'escalar l'Everest sense oxigen, atès que és en l'únic vuit-mil en què s'ha valgut de la possibilitat. Després d'aconseguir-ho molt probablement es retirarà, encara que "mai deixaré d'anar a la muntanya", h a dit per afegir que el què passa és que "després de pujar a l'Everest" potser "hagi arribat el moment de girar full i dedicar-me a cuidar les facetes de la meva vida que fins ara he tingut més oblidades".

Les edicions anteriors del Fòrum Dona i Lideratge, l'objectiu del qual és destacar el paper de la dona directiva, han estat protagonitzades per Montserrat Maresch, directora general adjunta d'Ikea Espanya; Marimar Torres, presidenta de Marimar Estate Vineyards & Winery; la vicepresidenta i consellera delegada de Cobega, Sol Daurella, i la xef Carme Ruscalleda, única dona del món que posseeix les cinc estrelles Michelin.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios