www.diariocritico.com

Arriben a la seva vintena edició

Les Jornades Europees del Patrimoni omplen d'activitats culturals gratuïtes Catalunya en aquest cap de setmana

Les Jornades Europees del Patrimoni omplen d'activitats culturals gratuïtes Catalunya en aquest cap de setmana

Aquest any, 200 municipis de 38 comarques diferents que aporten, entre tots, més de 450 activitats gratuïtes per a grans i petits

miércoles 22 de septiembre de 2010, 20:09h

Una visita de l’edifici Walden-7 de Ricard Bofill a Sant Just Desvern, una bicicletada per les xemeneies o una caminada fins els pous de glaç d’en Salamó a La Bisbal d’Empordà, una teatralització del final de l’estiueig a Cardedeu, de la guerra civil a Girona, de la vida dels templers de Gardeny a Lleida o a un monestir a Sant Feliu de Guixols, la descoberta d’oficis com vidrier, paperer, terrisser o ceramista, una ruta literària pel Palamós de Truman Capote o portar dracs i diables a Santa Margarida de Montbui. Aquestes són algunes de les opcions que proposen les Jornades Europees del Patrimoni a Catalunya, que se celebren aquest cap de setmana, del 24 al 26 de setembre, i que enguany arriben a la seva vintena edició.

A més, hi haurà visites guiades a castells, esglésies, jaciments arqueològics, colònies industrials, molins, masies i cases senyorials, rutes pel nucli antic de poblacions, passejades pel patrimoni romànic i modernista, itineraris nocturns, xerrades, tallers, concerts, concursos fotogràfics, gimcanes i jornada de portes ofertes a molts museus i edificis monumentals. Una àmplia oferta que permet conèixer o aprofundir, mitjançant l’excel·lència dels monuments, les traces del poble català en el món.

En l’edició del 2010 hi participen vora de 200 municipis de 38 comarques diferents que aporten, entre tots, més de 450 activitats gratuïtes per a grans i petits. Al conjunt d’Europa són 49 els països que s’hi sumen a la iniciativa, la qual cosa mobilitza milions de visitants.

A Catalunya, les Jornades Europees del Patrimoni estan organitzades pel Museu d’Història de Catalunya del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació amb la col·laboració de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques i la Federació Catalana de Municipis. Enguany, els organitzadors han volgut mantenir l’aposta per fomentar l’interès dels joves pel patrimoni, per la qual cosa el lema d’aquestes jornades torna a ser "El patrimoni i els joves".

Les Jornades Europees del Patrimoni van néixer l’any 1991 sota el lema "Europa, (és) un patrimoni comú" gràcies a l’impuls del Consell d’Europa. Aquella idea ja va rebre el suport de Catalunya, que en aquell primer moment va participar amb activitats organitzades en catorze municipis, nombre que no ha deixat d’augmentar amb el pas de les edicions. Durant aquell cap de setmana, les activitats que es duen a terme a tota la geografia catalana coincideixen en el temps amb d’altres que es fan al conjunt de l’espai europeu.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios