www.diariocritico.com

Distintiu atorgat pel ministeri d'Educació

Cinc universitats catalanes són reconegudes com a Campus d'Excel·lència 2010

La UPF és el centre català que més finançament rebrà, amb 4 milions

jueves 21 de octubre de 2010, 13:41h

Cinc universitats públiques catalanes -la Universitat de Barcelona (UB), la Politècnica (UPC), la Pompeu (UPF), la de Lleida (UdL) i la Rovira i Virgili (URV)- han aconseguit el reconeixement com a Campus d'Excel·lència 2010, un distintiu que atorga el ministeri d'Educació.

Segons han confirmat a Europa Press fonts pròximes i ha anunciat en roda de premsa el secretari general d'Universitats, Màrius Rubiralta, aquestes cinc universitats han estat seleccionades entre 22 programes presentats, quatre d'elles com Campus d'Excel·lència Internacional (CEI), i la URV com a Campus d'Excel·lència Regional (CER).

En total, el Comitè Internacional d'Experts a ha premiat un total de 14 agregacions universitàries -vuit CEI i sis CER-. Entre totes elles.

La UPF és el centre català que més finançament rebrà, amb 4 milions per al seu projecte UPF Icària Internacional, que ha realitzat al costat de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

El Campus de l'Energia de la UPC i el Health University of Barcelona Campus de la UB rebran 3 milions d'euros cada un. La UPC ha presentat el seu projecte al costat de institucions com Ciemat i Irec, mentre que la UB ha comptat amb el suport del CSIC, l'Hospital Clínic i l'Hospital de Bellvitge.

La UdL està integrada en el projecte Campus Iberus de la Universitat de Saragossa, que rebrà globalment 5,3 milions d'euros. La URV ha aconseguit el segell CER pel seu projecte CEI-Catalunya Sud, que rebrà un finançament de 3 milions d'euros.

A més de les catalanes, reben la qualificació CEI la Universitat de Sevilla, la Politècnica de Madrid, la de Saragossa -associada amb la UdL-, la Universitat del País Basc i la de València. Els projectes elegits per al CER pertanyen a la Universitat de Granada, la de Vigo, la de Múrcia, la de Las Palmas de Gran Canària i la de Salamanca.

El Programa Campus d'Excel·lència Internacional s'enquadra en l'Estratègia Universitat 2015 per modernitzar la Universitat espanyola. Pretén promoure agregacions estratègiques entre universitats i altres institucions ubicades en els campus amb la finalitat de crear "ecosistemes de coneixement" que afavoreixin l'ocupació, la cohesió social i el desenvolupament econòmic territorial.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios