www.diariocritico.com

CatalunyaCaixa també és impulsora del guardó

La Societat Catalana d’Economia, filial de l’IEC, atorga el seu Premi a un estudi sobre l’Arc Mediterrani

El títol és El desarrollo del Arco Mediterráneo Español. Trayectoria y perspectivas, i està desenvolupat per un d’investigadors de l’IVIE

martes 26 de octubre de 2010, 13:50h
El desarrollo del Arco Mediterráneo Español. Trayectoria y perspectivas és el títol del treball dut a terme per un grup d’investigadors de l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (IVIE) que ha merescut el VIII Premi Societat Catalana d’Economia 2010. El guardó l’atorguen aquesta filial de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) i CatalunyaCaixa.

Dirigit per Francisco Pérez, catedràtic d’Anàlisi Econòmica de la Universitat de València, el treball explica amb detall la dinàmica conjunta i específica durant les últimes dècades de Catalunya, les Illes Balears, la Comunitat Valenciana, Múrcia i Andalusia. Les conclusions de l’estudi venen a confirmar la importància de l’Arc Mediterrani alhora que alerta sobre les reformes que necessita per a mantenir-se com a eix del desenvolupament europeu.

L’Arc Mediterrani concentra la meitat de la població espanyola, genera un Producte Interior Brut superior al de 22 dels 27 països de la Unió Europea, però va llastat per una notable carència d’infraestructures ferroviàries.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios