www.diariocritico.com

Demana una "estratègia comuna" del sector a Catalunya

L'Alcalde de Tarragona diu que quan l'Aeroport del Prat actua com a terminal low cost perjudica als aeròdroms de Reus, Girona i Lleida

Josep Fèlix Ballesteros reclama que hi hagi "coompetència"

martes 26 de octubre de 2010, 14:27h

L'Alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha palesat al Fórum Europa. Tribuna Catalunya que "el vell aeroport del Prat -l'antiga terminal T2- s'està convertint en un aeròdrom low cost que perjudica el nostre aeroport (el de Reus), el de Girona i el de Lleida". Per això demana que es debati quina funció ha de tenir l'aeroport de la capital catalana, "si el seu futur passa o no per potenciar les companyies de baix cost". El què cal, segons Ballesteros, és "plantejar una estratègia comuna" pel que fa la qüestió.

El batlle tarragoní pensa que "és més rentable per a tots mantenir un model propi i no ser absorbits com un fragment més d'un àrea metropolitana més àmplia", en referència a Barcelona. Aquesta ciutat és "un actiu comú i una gran marca per a Catalunya però alhora és, a vegades, una inèrcia que acapara potencialitats, perjudicant indirectament la Catalunya que queda fora de la corona metropolitana".

Segons Josep Fèlix Ballesteros, la solució és allò que en màrqueting és conegut com 'coompetència' o, el què és el mateix, la col·laboració que ha de portar a un augment de mercat i, com a conseqüència, a generar competència. L'exemple dels bons resultats de l'aplicació d'aquesta màxima és el Port de Tarragona, indica l'alcalde Ballesteros. "Si al seu dia no s'hagués fugit de la integració del Port de Tarragona en el de Barcelona, si no s'hagués defensat un port independent, avui Catalunya no tindria dues terminals de contenidors de primer ordre", ha senyalat.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios