www.diariocritico.com

52.000 euros per cap

Els pacients infectats d'hepatitis C a l'Institut Nefrològic Santa Tecla de Tarragona rebran 364.000 euros d'indemnització

La infecció podria haver tingut el seu origen en una agulla que hauria infectat el contingut d'un flascó

jueves 28 de octubre de 2010, 16:21h

Els set pacients infectats d'hepatitis C a l'Institut Nefrològic Santa Tecla de Tarragona, on es sotmetien a sessions de diàlisi, rebran 364.000 euros d'indemnització, 52.000 euros cadascun, a càrrec de l'asseguradora.

Així ho ha confirmat a Europa Press l'advocat de l'associació El Defensor del Pacient a Catalunya, José Aznar, que ha assenyalat que la via judicial segueix el seu curs.

Els fets es remunten al 3 de desembre de 2009 quan representants del centre van reunir a diversos pacients infectats amb el virus en diferents hores, i se'ls va comunicar la negligència.

Després de conèixer el cas, la Conselleria de Salut del Govern va detectar incompliments en l'administració d'alguns fàrmacs, que es recomanen d'ús únic i immediat en centre, gestionat per la multinacional Fresenius Medical Care.

Això no vol dir que es punxés amb una agulla infectada a diversos pacients, sinó que una agulla va poder infectar el fàrmac d'un flascó i la seva administració posterior a altres malalts, encara que fos amb agulles netes, podria haver provocat el contagi.

Els familiars dels malalts renals van presentar una denúncia penal, cinc d'ells davant el Jutjat d'Instrucció número 4 de Tarragona per un delicte de lesions per "imprudència greu", de la mà del Defensor del Pacient.

La denúncia, admesa a tràmit el 23 d'abril, recull el curs dels fets pels quals la Fiscalia de Tarragona ja va obrir una investigació després de conèixer el desembre que set pacients de diàlisi havien estat infectats mentre se sotmetien a les sessions per un fàrmac multidosi infectat per una agulla.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios