www.diariocritico.com

Recolzat per PSC, CiU i ERC

ICV, per ser 'preconstitucional', i el PP buscant una guerra de banderes critiquen el ban d'Hereu de benvinguda al Papa

ICV, per ser "preconstitucional", i el PP buscant una guerra de banderes critiquen el ban d'Hereu de benvinguda al Papa

A Trias li hagués agradat pactar-lo prèviament i Portabella demana que l'Ajuntament tingui un comportament laïcista

viernes 29 de octubre de 2010, 16:40h

El ple de l'Ajuntament de Barcelona ha avalat aquest divendres el ban de l'alcalde, el socialista Jordi Hereu, per donar la benvinguda al Papa a la ciutat en la seva visita del 6 i 7 de novembre, incloent-lo en el ple en forma de declaració institucional que han donat suport al PSC, CiU i ERC, i que han rebutjat ICV-EUiA i el PP. Els primers, perquè el titllen de "preconstitucional"; els segons, perquè voldrien que s'incités a posar banderes espanyoles, del Vaticà i de Barcelona, a més de la Senyera.

En el ban, Hereu desitja que la visita del 6 i 7 de novembre sigui un èxit, i insta a engalanar els balcons amb senyeres. Aquesta fórmula ha aixecat butllofes en el seu soci de Govern, ICV-EUiA, el líder municipal i segon tinent d'alcalde, Ricard Gomà, ja va retreure aquest dijous a l'alcalde que realitzés un text que recorda a una època "preconstitucional".

El PP hagués donat suport al text sempre que a més de senyeres s'apostés per penjar banderes de Barcelona, Espanya i el Vaticà, han explicat a Europa Press fonts populars. Per això, ha presentat un text alternatiu que s'ha quedat sense suports emplaçant els veïns a engalanar els balcons sense concretar amb què.

Per a Hereu, la visita és un gran esdeveniment "més enllà de les creences" de cada un. El líder de CiU, Xavier Trias, ha reconegut que li hagués agradat primer pactar la declaració i després que l'alcalde fes el seu ban. Jordi Portabella (ERC) ha instat a que l'Ajuntament estigui "a l'altura de les circumstàncies" des del laïcisme, postura que també ha reivindicat Gomà.

Alberto Fernández Díaz (PP) ha criticat la hipocresia d'ICV-EUiA quan "guarden silenci davant l'integrisme islamista". Segons ell, "és molt 'progre' criticar a Déu i els catòlics però amb Al·là i els musulmans compte, perquè sempre hi pot haver un integrista que et pot tallar el coll". Fernández Díaz veu la visita amb una connotació evangèlica i de promoció de la família, i de la convivència i respecte.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios