www.diariocritico.com

Per "qüestions organitzatives i de funcionament"

La Junta Directiva de la FAVB dimiteix en bloc

Els rectors de la federació veïnal creuen que la situació "es resoldrà amb èxit"

miércoles 10 de noviembre de 2010, 14:26h

La Junta Directiva de la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) ha dimitit en bloc i ha establert una comissió gestora per garantir l'activitat quotidiana de l'entitat. També ha acordat cessar els codirectors actuals de la revista de l'entitat, Carrer.

La comissió convocarà una assemblea extraordinària per celebrar eleccions a la Junta, segons informa la FAVB en un comunicat, que signen la presidenta, Eva Fernández, i el secretari, Antonio Fortes.

La Junta considera que els 40 anys d'existència de la FAVB i el seu caràcter plural i participatiu són garants que aquesta situació "es resoldrà amb èxit i que portarà a seguir sent una de les veus crítiques dels ciutadans" de Barcelona.

En declaracions a Europa Press, Fortes ha atribuït la decisió a "qüestions organitzatives i de funcionament" després que la Junta hagi constatat que hi ha diferències en la línia a seguir per la federació veïnal.

A més, han decidit cessar els codirectors de Carrer -Andrés Naya i Marc Andreu, que segons Fortes no formen part de la Junta-, perquè "s'havien pres unes atribucions que no tenen" en relació als continguts de la revista i a les decisions de la Junta.

Per tot això, han convingut que "de manera democràtica" fixin l'orientació de la FAVB les associacions federades en una assemblea extraordinària, que preveuen celebrar abans de final d'any.

De fet, Naya i Andreu havien tramès el 19 de juliol una carta per celebrar una assemblea que tractés de la "crisi" de Carrer, revista de la qual l'últim número publicat va sortir al juliol. Quan la Junta va rebutjar l'assemblea que proposaven, els dos responsables de la publicació van demanar a les associacions federades que reclamessin una assemblea extraordinària.

"Detonant a la carrera per la sindicatura"

El "detonant" d'aquesta situació, segons Fortes, rau en la gestió de la carrera per designar nova Síndica de Greuges de Barcelona, en què també concorria la presidenta de la FAVB, Eva Fernàndez. Els grups municipals van acabar optant per Assumpció Vilà, llavors presidenta de la Federació Catalana del Voluntariat Social.

Fortes ha explicat que la Junta va considerar "interessant" donar suport a la candidatura de Fernàndez que havia posat sobre la taula una entitat del Raval, però un sector de la federació va desaprovar que la junta fes campanya en suport de la presidenta per a la Sindicatura.

Aquest sector va considerar que la FAVB no havia de posicionar-se, mantenint l'actitud seguida en processos anteriors. Les discrepàncies es van escenificar en la XXXVIII assemblea de la federació que es va celebrar al març, i va ser una de les raons que van motivar la sortida de la junta d'Albert Recio.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios