www.diariocritico.com

ELECCIONS 28-N

La suspensió del cara a cara seria culpa de Montilla si es produís, explica Artur Mas

La suspensió del cara a cara seria culpa de Montilla si es produís, explica Artur Mas

"Es va dirigir a mi. Deu ser una obsessió. Jo no sóc el poble de Catalunya", recorda el candidat de CiU sobre el seu oponent

martes 23 de noviembre de 2010, 13:55h
El candidat de CiU a la Generalitat, Artur Mas, ha culpat el president i candidat a la reelecció, José Montilla, que perilli el debat entre tots dos per haver-ho plantejat "fora de temps i a última hora", després que aquest hagi estat recorregut per altres partits davant la Junta Electoral a falta de pocs dies de les eleccions catalanes. Cal recordar que, per llei, entre altres premisses, un debat d’aquestes característiques ha de ser anunciat amb cinc dies d’antelació.

En el col•loqui posterior a una 'minidocsession' sobre seguretat, ha admès que no esperava que Montilla aprofités la seva última intervenció en el debat entre els sis candidats per llançar la proposta, quan, segons ell, era el moment en què havia de dirigir-se al poble de Catalunya.

"Es va dirigir a mi. Deu ser una obsessió. Jo no sóc el poble de Catalunya", ha exclamat Mas, però ha reiterat la seva disposició al acarament i ha recordat que així ho va expressar una vegada acabat el debat a sis, quan es va mostrar disposat fins i tot a fer-ho en aquest moment.

Mas ha assegurat que va ser Montilla el que va dubtar llavors, i ha afegit que li disgustaria que finalment no se celebrés perquè el cara a cara es podria haver solucionat fa dies si els socialistes haguessin presentat des del principi aquest mateix plantejament.

"El que interessa és que es faci el debat. El que no té sentit és la petita i ximple polèmica aquesta", ha afegit el candidat de CiU, que confia que el debat serveixi per debatre sobre els temes acordats: economia; relacions entre Catalunya i Espanya després de la sentència del Tribunal Constitucional, polítiques de protecció i benestar social, i política d'aliances i pactes.

A més d'evitar pronosticar si Montilla traurà el 'cas Palau' en el debat, Mas s'ha referit al recurs que han presentat els partits minoritaris per frenar l'acarament, decisió que està en mans de la Junta Electoral de Barcelona.

Sí que ha deixat clar que, si es dictamina que no s'ha de celebrar, recorreran la decisió, encara que ha advertit que no queda molt marge en el calendari per poder realitzar, perquè avui hi ha partit de futbol de Champions League, dijous els socialistes celebren el seu míting final, i el divendres ho farà CiU.

"Com s'ha plantejat malament aquest tema de la pastura, hem d'estar pendents de la nostra agenda. Costa poc fer les coses ben fetes, fer-les mal fetes té el seu preu", ha lamentat Mas, que ha admès que CiU també es va oposar, en el seu moment , al cara a cara entre el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, i el líder del PP, Mariano Rajoy.

No obstant, ha recordat que a Catalunya els partits més petits han tingut l'oportunitat de debatre amb ell i Montilla, mentre que el portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran, no va poder fer-ho amb els líders del PSOE i del PP.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios