www.diariocritico.com

Competirà amb cinc ciutats

Barcelona podria esdevenir capital mundial de la telefonia mòbil

En cas de guanyar, es convertiria en la seu permanent del sector de les comunicacions mòbils

martes 23 de noviembre de 2010, 17:18h

El GSMA, associació que organitza el Mobile World Congress, ha anunciat que Barcelona es debatrà amb altres cinc ciutats -Amsterdam, Colònia, Milà, Munic i París- per a seu permanent de la Mobile World Capital.

La capital catalana i les altres cinc ciutats ja aspiraven a organitzar el Mobile World Congress entre el 2013 i el 2017, i que Barcelona ja ha acollit des del 2006, però la nominació per ser Mobile World Capital suposa un pas més enllà.

La ciutat guanyadora es convertirà en la seu permanent del sector de les comunicacions mòbils, amb la ubicació d'un centre tecnològic punter i l'organització d'un festival cultural, entre altres.

Segons ha informat aquest dimarts l'Ajuntament de Barcelona, el GSMA ha explicat que al gener s'anunciarà la llista de finalistes, i a mitjans del 2011 es designarà la vencedora.

Hereu diu que és un "orgull" per a la ciutat

L'alcalde de la capital catalana, Jordi Hereu, s'ha felicitat per l'anunci, i s'ha mostrat convençut de la qualitat de la candidatura presentada per la ciutat.

"De nou, orgull de ciutat", ha subratllat, i ha ressaltat que ara només falta convèncer el GSMA que Barcelona segueix sent el millor lloc per mantenir el congrés i ser la capital mundial del mòbil.

També ha afirmat que "molta gent ha treballat amb professionalitat, i amb els termes de confidencialitat que marca GSMA, per a aquest projecte estratègic de ciutat".

Des de setembre treballen en la confecció del dossier de candidatura l'Ajuntament, la Fira de Barcelona, la Generalitat, la Cambra de Comerç, Turisme de Barcelona i el Ministeri d'Indústria.

La proposta compta amb el suport d'empreses del sector i altres grans corporacions, escoles de negoci, experts econòmics i altres institucions, ha relatat l'Ajuntament.

El congrés és un dels més visitats per professionals de la indústria i s'espera que en l'edició de 2011, que tindrà lloc a Barcelona entre el 14 i el 17 de febrer, acudeixin 50.000 visitants. L'organització va signar fins a 2012 amb Barcelona, després de deixar enrere la polèmica pels preus hotelers.

El GSMA representa els interessos de la indústria de les telecomunicacions mòbils a tot el món amb presència a 219 països, aglutinant a 800 operadors mòbils i 200 empreses relacionades amb el sector de les telecomunicacions.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios