www.diariocritico.com

Aquest dimarts es convocarà

El servei de Rodalies de Renfe farà vaga a principis de febrer gairebé amb tota seguretat

La reducció dels períodes de descans dels maquinistes, que aquest dilluns ha provocat retards, n'és la causa

lunes 24 de enero de 2011, 18:51h

Totes les línies de Rodalies de Renfe acumulen retards de fins a una hora a causa d'un canvi d'horaris dels maquinistes. I és que aquests no han acudit al seu lloc de treball en el canvi de torn de les 14 hores, en protesta per la retallada dels seus períodes de descans, aplicada des d'aquest diumenge, que passa d'1 hora i 15 minuts a 45 minuts. Per això, els sindicats convocaran aquest dimarts una vaga que tindrà lloc en els primers dies de febrer.

Fonts de Renfe han explicat a Europa Press que els retards es deuen a un problema de conflictivitat laboral, argumentant que els maquinistes no han acudit al seu lloc de treball en el canvi de torn de les 14 hores, cosa que provoca que els trens de totes les línies circulin amb irregularitat i que no es pugui garantir que parteixin segons els horaris previstos.

Els sindicats asseguren que els retards es deuen a un canvi en els horaris dels maquinistes, aplicat des de la nit passada, que estableix uns períodes de descans de 45 minuts, com estableix la llei, mentre que fins ara eren d'1 hora i 15 minuts .

El responsable d'UGT a Renfe, Francisco Cárdenas, ha explicat a Europa Press que aquesta reducció dels descansos provoca que si els trens arriben amb retard, els maquinistes no puguin complir amb els horaris de descans fixats per llei.

Renfe ha defensat que l'horari laboral ha estat "pactat i aprovat amb anterioritat", així com avalat pel Ministeri de Foment, pel que ha advertit que obrirà expedient informatiu a tots els treballadors que no compleixin amb el seu horari.

"Si no ens permeten fer el descans que estableix la llei, no podem seguir circulant", ha argumentat Cárdenas, que ha assegurat que només dos maquinistes han arribat uns minuts tard a treballar a l'estació de Sants de Barcelona.

Per això, els sindicats preveuen convocar oficialment aquest dimarts una vaga que, previsiblement, tindrà lloc a principis de febrer.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios