www.diariocritico.com

Probablement, aquest febrer

Les agències de viatges catalanes demandaran a Aena i Foment per les conseqüències del conflicte amb els controladors aeris

Les pèrdues es xifren en uns 500.000 euros

lunes 07 de febrero de 2011, 18:08h

L'Associació Catalana d'Agències de Viatges (Acav) promourà una demanda contra Aena i subsidiàriament contra el Ministeri de Foment en representació de les agències de viatges associades que es van veure afectades econòmicament per la vaga de controladors del passat mes de desembre.

La demanda es presentarà probablement durant aquest mes de febrer, quan Acav acabi de recopilar tota la informació necessària, segons han explicat a Europa Press fonts de l'associació.

En un comunicat, Acav ha argumentat que les pèrdues d'aquestes agències en concepte de lucre cessant -comissions deixades de percebre o una altra classe de beneficis no obtinguts- i danys emergents -pèrdua soferta- arriben als 500.000 euros.

A més, l'associació reclamarà una indemnització de 12.000 euros per agència pel dany moral ocasionat a cadascuna d'elles -que de moment arriben les 35 -durant el cessament dels serveis aeris en un dels ponts amb més sortida de viatgers.

La demanda contra Aena es presentarà en l'àmbit contenciós-administratiu i subsidiàriament al ministeri de Foment en concepte de responsabilitat patrimonial "pel funcionament anormal dels seus serveis, motivat pel tancament de l'espai aeri espanyol i per la deficient prestació del servei de transport aeri els dies posteriors per part dels controladors ".

Així mateix, l'associació es presentarà en el procediment penal interposat per la Fiscalia contra els controladors aeris que s'està tramitant a l'Audiència Nacional.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios