www.diariocritico.com

Coincidint amb el 150è aniversari del seu naixement

El modernisme de Santiago Rusiñol entra al ciberespai de la mà de l'IEC amb l'edició digital la seva obra completa

El modernisme de Santiago Rusiñol entra al ciberespai de la mà de l'IEC amb l'edició digital la seva obra completa

Al llarg de 2011 s'aniran afegint títols

miércoles 23 de febrero de 2011, 17:50h

L'obra completa de Santiago Rusiñol es podrà llegir a través d'internet arran de la iniciativa que està duent a terme l'Institut d'Estudis Catalans (IEC). La web destinada a tal efecte -i que es podrà consultar a partir de divendres- conté, de moment una tria, a la qual, s'aniran afegint nous títols durant aquest any 2011.

El programa de recerca de l'IEC Obra completa de Santiago Rusiñol. Recopilació, edició, estudi i publicació té entre els seus objectius oferir als lectors la literatura de l'nsigne modernista per via online. Sis volums conformaran el conjunt accessible. El primer, dedicat a la prosa; el segon, a novel·les i traduccions; el tercer, als articles; el quart, al teatre; el cinquè a epistolari i entrevistes; i el sisè contindrà un àlbum cronològic, un catàleg bibliogràfic i uns índexs onomàstics, geogràfics i de títols de les seves obres.

Entre les mateixes, algunes poc reeditades, com Anant pel món, de 1895; Fulls de vida, de 1898; Impresiones de arte, de 1897; o Oracions, d'aquest mateix any. Actualment, s'hi poden llegir des de divendres altres com Desde el molino, de 1894; Els caminants de la terra, de 1898; Màximes i mals pensaments, de 1927; o En Josepet de Sant Celoni, de 1917.

Llegir l'obra completa de Santiago Rusiñol

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios