www.diariocritico.com

Diu que separa "Ajuntament i partit"

Carles Martí es carrega el mort de la Diagonal i s'aparta de la llista de Barcelona per no contaminar a Hereu

Carles Martí es carrega el mort de la Diagonal i s'aparta de la llista de Barcelona per no contaminar a Hereu

El primer secretari del PSC a Barcelona matisa que la decisió estava presa abans de les primàries que han enfrontat Jordi Hereu i Montserrat Tura

viernes 25 de febrero de 2011, 15:37h

El primer secretari de la Federació de Barcelona del PSC, Carles Martí, no anirà a la llista socialista per la capital catalana a les eleccions municipals del 22 de maig, per renovar i mostrar "la separació entre l'Ajuntament i el partit", ha declarat ell mateix Europa Press. Carles Martí, emblemàtic socialista municipal, va haver de deixar la primera tinència d'Alcaldia, a instàncies de l'Alcalde Jordi Hereu, arran del fiasco de la consulta sobre la reforma de la Diagonal del qual se'l va responsabilitzar. A partir d'aquell moment, es va especular amb una possible tibantor entre ambdós líders socialistes i de la dificultat que podia tenir Hereu per a repetir com a candidat, atès que Martí és primer secretari de la federació del PSC de Barcelona i, per tant, qui té la darrera paraula sobre les llistes. Com a mínim de cara enfora, no sembla que les tibantors s'hagin manifestat. Però, en tot cas, aquella consulta primaveral ha passat factura a Carles Martí, que s'aparta de la possibilitat de tornar a l'Ajuntament i facilita que Hereu tingui algun recurs més de cara als atacs que, en campanya, rebrà per una decisió en la qual va ser el principal actor. Això, és clar, Martí ho pot estar dissimulant sota l'aixopluc de separació entre Ajuntament i partit.

Perquè , segons avança avui La Vanguardia, Carles Martí va anunciar en la reunió del Comitè Territorial d'aquest dilluns que no concorrerà a les municipals, encara que ell i Hereu ja ho havien decidit abans de les primàries, quan ja van començar a parlar de les llistes.

La decisió arriba després d'un mandat que finalitza amb uns sondejos que vaticinen la victòria de Xavier Trias (CiU) davant l'alcalde i candidat socialista a la reelecció, Jordi Hereu, encara que l'última enquesta constata que s'ha reduït la distància, després de les primàries que s'han enfrontat a Hereu i a Montserrat Tura per encapçalar la candidatura del PSC.

Fi d'etapa

En declaracions a Europa Press, Martí ha dit que "s'ha acabat l'etapa a l'Ajuntament" després de sortir motivada pel fiasco de la consulta de la Diagonal, i ara se centrarà a ser primer secretari del PSC de Barcelona com a mínim fins al seu Congrés, que se celebrarà un mes després del Congrés de tardor de la formació, encara que no ha revelat què pensa fer llavors.

"Arribaré fins allà amb tota la força i totes les ganes" independentment del resultat de les municipals, ha assegurat Martí, que ha celebrat que Hereu hagi vençut les primàries perquè és el millor candidat.

El PSC de Barcelona farà efectiva la proclamació d'Hereu aquest dissabte a la seu central del partit, encara que l'esperat beneplàcit de l'aparell no arribarà fins el dissabte 5 de març, quan proclamarà els candidats per a les municipals que es presenten per les ciutats de més de 10.000 habitants.

La consulta de la Diagonal es va endur a Martí per davant quan exercia de primer tinent d'alcalde i responsable de Benestar i Cohesió Territorial, i tornava a ser el regidor del districte de Ciutat Vella després de la dimissió d'Itziar González.

Hereu va admetre llavors que cessar Martí va ser una de les seves decisions més difícils, ja que era un dels seus col·laboradors més estrets de l'Ajuntament, i han fet carrera política junts, ja que tots dos militaven al costat de Ignasi Cardelús en l'agrupació de Sarrià-Sant Gervasi.

Martí ha seguit treballant en els últims mesos des del PSC de Barcelona, que ha servit de refugi a Hereu quan l'aparell dels socialistes catalans no mostrava el seu suport a l'alcalde com a candidat a la reelecció.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios