www.diariocritico.com

Una segona onada afectarà més de 700.000 alumnes

La setmana blanca s'inicia el proper dilluns per a més de 400.000 escolars catalans

El nou sistema pot ser que no superi la seva vigència d'aquest any

viernes 25 de febrero de 2011, 18:10h

Un total de 418.131 escolars catalans estrenaran la primera setmana blanca aquest dilluns, que es prolongarà fins al 4 de març, abans de la segona onada d'alumnes -721.191-, majoritàriament de Barcelona i la seva àrea metropolitana, que faran festa entre el 7 i 11 el de març.

Aquesta setmana de festa tracta de compensar l'avanç del curs del 15 al 7 de setembre en una modificació del calendari escolar introduïda per l'ex conseller Ernest Maragall que el proper curs serà replantejada per la nova consellera d'Ensenyament, Irene Rigau.

Aquesta setmana festiva s'ha plantejat des del Govern com cinc dies sense activitat lectiva en què les associacions de pares i mares (Ampes) o, si no, els ajuntaments han hagut d'organitzar activitats per als alumnes.

Segons les Ampes, el 80% de les famílies d'assumir la cura dels nens, ja que no els portaran a les activitats d'oci alternatives programades per les cases de colònies.

Cada servei territorial ha hagut de decantar-se per una de les dues setmanes festives després d'escoltar els consells escolars de la zona, el que ha dividit Catalunya entre la majoria de comarques que han optat per la primera setmana -amb el 36,7% dels alumnes- i una minoria de comarques -amb major concentració d'alumnes, del 63,3%- que ha triat la segona.

A Lleida, Girona i Tarragona, els alumnes faran vacances majoritàriament en aquesta primera fase, excepte les comarques del Solsonès, Priorat, Baix Camp, la Conca de Barberà, Alt Camp, Tarragonès i Baix Penedès, que les faran la segona setmana al costat de la majoria de la província de Barcelona, després que l'alcalde de la capital catalana, Jordi Hereu, decretés festiu el 7 de març.

Precisament a la província de Barcelona és on major divisió hi ha, ja que al Barcelonès, Alt Penedès, el Garraf, el Baix Llobregat i Vallès Occidental es fa festa la segona setmana enfront de les comarques de l'Anoia, el Bages, el Vallès Oriental, Maresme, Osona i Berguedà, que comencen aquest dilluns.

Ajudes retallades

Al gener, la consellera Rigau va anunciar a les famílies i ajuntaments la retallada del 70 per cent dels fons destinats a l'organització d'activitats per a la setmana blanca, passant dels 800.000 euros plantejats per la seva predecessor, Ernest Maragall, a 240.000 euros.

Aquesta retallada va deixar un marge d'entre dos i tres euros d'ajuda per alumne, encara que no tots han demanat aquesta subvenció.

De fet, més de més de 700 ampes -137 de la ciutat de Barcelona- s'han demanat ajuts a la Generalitat per organitzar les activitats de la setmana, mentre que només uns 150 ajuntaments han demanat aquestes subvencions.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios